Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilAndrea Králová
1
Ivana Francová, SOU Liběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda 230 277 01 Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0974 Šablona: Výuková prezentace Předmět: Technologie Název materiálu: Způsoby krájení potravin Autor: Bc. Ivana Francová Ověřeno ve výuce dne: 22. 10. 2012 č. hodiny 22 Třída: 1. K Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám VY_52_INOVACE_TECH.1.04
2
Ivana Francová, SOU Liběchov Způsoby krájení potravin
3
Ivana Francová, SOU Liběchov Mrkev a petržel Krájíme na kostky, hranolky či nudle, do vývarů jen půlíme, mladou mrkev na kolečka.
4
Ivana Francová, SOU Liběchov Celer Celer do polévek Strouháme na nudle nebo krájíme na kostky Do vývarů čtvrtíme. Do salátů jej strouháme nebo krájíme na tenké plátky
5
Ivana Francová, SOU Liběchov Cibule Dále na půlkolečka, výseče nebo strouhat Cibuli krájíme najemno do salátů a základů
6
Ivana Francová, SOU Liběchov Česnek Roztíráme nožem se solí Nebo použijeme Lis na česnek
7
Ivana Francová, SOU Liběchov Brambory Krájíme na různé tvary Kostky Kolečka Čtvrtky Měsíčky Hranolky Nebo je strouháme
8
Ivana Francová, SOU Liběchov Pórek Podélně rozkrojíme Pokrájíme na kolečka Na špalíčky Na nudličky
9
Ivana Francová, SOU Liběchov Luštěniny (fazole,hrách,čočka a sója) Přebereme, propláchneme a namočíme Do studené vody na 2 až 24 hodin
10
Ivana Francová, SOU Liběchov Rýže, pohanka, jáhly, kroupy Propláchneme, spaříme
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.