Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ž ivot v č el Zdroje: www.wikipedie.cz. O v č eli č kách V č ely musí opoušt ě t své komfortní a bezpe č né hnízdo v dob ě rojení, mnohem č ast ě ji ale.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ž ivot v č el Zdroje: www.wikipedie.cz. O v č eli č kách V č ely musí opoušt ě t své komfortní a bezpe č né hnízdo v dob ě rojení, mnohem č ast ě ji ale."— Transkript prezentace:

1 Ž ivot v č el Zdroje: www.wikipedie.cz

2 O v č eli č kách V č ely musí opoušt ě t své komfortní a bezpe č né hnízdo v dob ě rojení, mnohem č ast ě ji ale proto, aby mohly donést ž iviny a energii. Létavky ka ž dého v č elstva podnikají v okolí svého hnízda pátrací lety a spole č n ě vytvá ř ejí hustou neviditelnou informa č ní sí ť, která podchytí všechny dostupné kv ě ty. V č ely musí opoušt ě t své komfortní a bezpe č né hnízdo v dob ě rojení, mnohem č ast ě ji ale proto, aby mohly donést ž iviny a energii. Létavky ka ž dého v č elstva podnikají v okolí svého hnízda pátrací lety a spole č n ě vytvá ř ejí hustou neviditelnou informa č ní sí ť, která podchytí všechny dostupné kv ě ty. Z hlediska rostlin tedy není vůbec nutné, aby na scénu kromě včel vstupoval ještě další opylující hmyz. Včelstvo může čistě teoreticky pokrýt kolem svého hnízda plochu 400 km2, pokud počítáme s maximální vzdáleností, na jakou se může včela od hnízda vzdálit.

3 Obrázky včel

4 Včelí úl Moderní včelí úl je přizpůsoben tak, aby vytvářel co nejlepší podmínky pro život včel a zároveň, aby umožňoval co nejsnazší manipulaci chovateli včel – včelaři. Jednotlivé typy úlů se odlišují mnoha svými vlastnostmi. Například podle rozměru rámku, ve kterém včely staví medové plásty (rámková míra), velikosti a variability vnitřního prostoru, způsobu přístupu a izolace a podobně.

5 Obrázky včelích úlů

6

7 Prezentace 11.2. 2009 11.2. 2009 Od Michaely Kirovové Od Michaely Kirovové Život včel Život včel

8 Se včelařením jsme začali v roce 1990 ve 14 letech. Včely máme umístěné v polabské nížině v oblasti „zahrady Čech“. Začalo to jako koníček a postupně se z toho vyklubala vášeň, závislost a do budoucna možná i více. V současné době máme 22 včelstev ale pokud se vše podaří, na konci roku 2008 budeme na stavu cca 150 včelstev. Takovéto mohutné expanzi by nebylo možné dosáhnout bez dotací. Zejména díky radě Ústeckého kraje, která pravidelně myslí ve svých rozpočtech na včelaře. Výrazné podpory se včelaři může dostat také z fondů EU a státu. Se včelařením jsme začali v roce 1990 ve 14 letech. Včely máme umístěné v polabské nížině v oblasti „zahrady Čech“. Začalo to jako koníček a postupně se z toho vyklubala vášeň, závislost a do budoucna možná i více. V současné době máme 22 včelstev ale pokud se vše podaří, na konci roku 2008 budeme na stavu cca 150 včelstev. Takovéto mohutné expanzi by nebylo možné dosáhnout bez dotací. Zejména díky radě Ústeckého kraje, která pravidelně myslí ve svých rozpočtech na včelaře. Výrazné podpory se včelaři může dostat také z fondů EU a státu.


Stáhnout ppt "Ž ivot v č el Zdroje: www.wikipedie.cz. O v č eli č kách V č ely musí opoušt ě t své komfortní a bezpe č né hnízdo v dob ě rojení, mnohem č ast ě ji ale."

Podobné prezentace


Reklamy Google