Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2."— Transkript prezentace:

1 Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví 65-51-H/01  Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma: SO – servis vína ve složité obsluze Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:   Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – objasnění pojmu dekantace a servisu vína při SO,vhodnost inventáře ca pracovního postupu

2 Servis vína ve složité obsluze
Sommelierský způsob - dekantace

3 Proč dekantace Dekantaci vína provádíme jak u červeného tak i u bílého vína Červená vína tím zbavujeme usazenin – depotu a bílá provzdušníme Dekantace se provádí jednoduše řečeno u vín která si to zaslouží. To znamená vína ročníková určená k archivaci a podobného rázu.

4 Zásady dekantace Prezentace Znalost vína Komunikace s hostem Zručnost
Bezchybné provedení Zachování postupu při servisu – pokud hostitel neurčí jinak Znát důvody proč dekantujeme

5 Ukázka dekantace od sommeliérů
nevite-jak-provest-dekantaci-34-dekantace-vina-nove-video

6 Kontrolní otázky Co je to dekantace Proč dekantujeme Použitý inventář
Pracovní postup

7 zdroje nevite-jak-provest-dekantaci-34-dekantace-vina-nove-video na+video&hl=cs&tbm=isch&tbnid=CwPw99WuepNVyM: &imgrefurl= =isch&tbnid=NfOFpf8_BThLUM:&imgrefurl=


Stáhnout ppt "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2."

Podobné prezentace


Reklamy Google