Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma: SO – servis vína ve složité obsluze Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – objasnění pojmu dekantace a servisu vína při SO,vhodnost inventáře ca pracovního postupu
2
Servis vína ve složité obsluze
Sommelierský způsob - dekantace
3
Proč dekantace Dekantaci vína provádíme jak u červeného tak i u bílého vína Červená vína tím zbavujeme usazenin – depotu a bílá provzdušníme Dekantace se provádí jednoduše řečeno u vín která si to zaslouží. To znamená vína ročníková určená k archivaci a podobného rázu.
4
Zásady dekantace Prezentace Znalost vína Komunikace s hostem Zručnost
Bezchybné provedení Zachování postupu při servisu – pokud hostitel neurčí jinak Znát důvody proč dekantujeme
5
Ukázka dekantace od sommeliérů
nevite-jak-provest-dekantaci-34-dekantace-vina-nove-video
6
Kontrolní otázky Co je to dekantace Proč dekantujeme Použitý inventář
Pracovní postup
7
zdroje nevite-jak-provest-dekantaci-34-dekantace-vina-nove-video na+video&hl=cs&tbm=isch&tbnid=CwPw99WuepNVyM: &imgrefurl= =isch&tbnid=NfOFpf8_BThLUM:&imgrefurl=
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.