Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TECHNOLOGIE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TECHNOLOGIE."— Transkript prezentace:

1 TECHNOLOGIE

2 Dělení materiálu Materiál s maximálním průměrem Ø 250 mm zpracováváme na kotoučové a pásové pile Kasto. Kotoučová pila KASTO SPEED C15

3 Materiál s maximálním průměrem Ø 120 mm dělíme za tepla či za studena.
Dělení materiálu Materiál s maximálním průměrem Ø 120 mm dělíme za tepla či za studena. Sochorové nůžky SCKU 800

4 Ohřívání materiálu před kováním
Materiál určený pro kování zahříváme v plynových pecích nebo v plynové komorové peci.

5 Ohřívání materiálu před kováním
Materiál určený pro lisování zahříváme v silných elektrických indukčních pecích s automatickým podáváním materiálu a vibračními zásobníky.

6 Zdroj energie pro provoz bucharů
Energii pro provoz bucharů tvoří stlačený vzduch, vyráběný šroubovými a pístovými kompresory.

7 Kování Výkovky s maximální hmotností 60 kg jsou kovány na bucharech. K dispozici máme rovněž malé předkovací buchary. Buchary: Vzduchový dvoustojanový buchar-předkovací Vzduchový protiběžný buchar Beche 160 kJ Vzduchový buchar Eumuco-předkovací Vzduchový buchar MPM 160 kJ Vzduchový buchar Banning 30 kJ Hydraulický buchar KJH 2

8 Volné kování Volně kované výkovky (hřídele, háky aj.) vyrábíme na dvoustojanovém bucharu. Jedná se o režim vhodný zejména pro malosériovou výrobu.

9 Ruční kování Toto specifické oddělení je zaměřeno na malosériovou výrobu. Vyrábíme zde řadu nejrůznějších výkovků a třmenů.

10 Lisování Složité výkovky s maximální hmotností 25 kg vyrábíme na kovacích lisech. Spolu s moderními předkovacími válci, roboty a silnými indukčními pecemi tvoří následucjící lisy hlavní páteř naší produkce. Kovací lisy: Maxilis LZK 4000 s předkovacími válci Maxilis LZK 4000 Maxilis LMZ 2500 Horizontální kovací stroje

11 Lisování za tepla Lisování za tepla provádíme na hydraulickém, klikovém a šroubovém lisu. Maximální velikost je 3 x 3 m. Ohřev je prováděn v plynové peci.

12 Lisování za studena Lisování za studena (zejména díly pro osobní a nákladní vozy) provádíme na hydraulických, klikových, výstředníkových a ohraňovacích lisech.

13 Tepelné zpracování Vlastníme moderní linky tepelného zpracování k provádění kalení, popouštění, normalizačnímu a izotermickému žíhání a žíhání naměkko.

14 Broušení a tryskání Broušení je jednou z finálních operací v procesu kování, které provádí naši vyškolení pracovníci.

15 Obrábění Díly nárazníků jsou obráběny na jednoúčelových strojích a CNC soustruzích. Nový SBL 280Y soustruh Díly narážedel

16 Obrábění Háky, táhla a šroubovky jsou vyráběny na speciálních linkách a nových CNC soustruzích.

17 Závity na vřetena šroubovky a táhla jsou válcované za studena.
Obrábění Závity na vřetena šroubovky a táhla jsou válcované za studena. Válcování závitu na vřeteni šroubovky

18 Svařování Produkty jsou svařovány ručně nebo na poloautomatických strojích. Svařování probíhá následujícími způsoby: elektroda, MAG, MIG, pod tavidlem. Všichni naši svářeči vlastní potřebný certifikát, odpovídající normám EN.

19 Sestava nárazníků Ročně sestavíme téměř nárazníků.

20 Podsestavy kolejových vozidel
Podsestavy kolejových vozidel jsou montovány pomocí speciálních hydraulických příslušenství, ověřenými postupy a školeným personálem.

21 Kontrola povrchových vad
Povrchové vady výkovků jsou kontrolovány za pomocí kapilární metody nebo využitím metody magnetoflux.

22 Zkouška tvrdosti Výkovky vyžadují 100% testování tvrdosti. Testování se provádí Brinelem - kamerovým systémem a automatickým hodnocením tvrdosti.

23 Testování Vzorky připravujeme na pásových pilách, soustruzích a frézách. Zkoušky nárazové práce provádíme na kyvadlovém kladivu až do teploty -50 °C. K trhacím zkouškám využíváme trhací stroj s průtahoměrem.

24 Testování V mechanické zkušebně provádíme také zkoušky tvrdosti Brinelem, Rockwelem a Vickersem. Všechny přístroje jsou počítačově řízeny.

25 Testování Provádíme tahové zkoušky háků, táhel a šroubovek do zatížení 1000 kN. Podsestavy převyšující toto zatížení jsou zkoušeny v akreditovaných laboratořích.

26 Testování Metalografická zkušební laboratoř testuje zkoušky makrostruktury a mikrostruktury. V chemické laboratoři provádíme kompletní chemickou analýzu vzorků.

27 Balení a skladování Všechny naše produkty balíme dle požadavků zákazníků. Výrobky vždy chráníme proti korozi pomocí speciálního obalového materiálu a vnitřního skladování.

28 Dodávání výrobků Výrobky dodáváme k našim zákazníkům ze skladu hotových výrobků. Kovárna má vlastní železniční trať včetně lokomotivy.

29 Sklad nástrojové oceli
Vedeme stálou zásobu nástrojové oceli a materiálu, která odpovídá požadavkům vycházejících z nástrojárny.


Stáhnout ppt "TECHNOLOGIE."

Podobné prezentace


Reklamy Google