Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pivovar Krakonoš V pivovaru Krakonoš se začalo pivo vařit v roce 1582, ale pivo Krakonoš existovalo už před tím. Pivo se vařilo po 149. domech v Trutnově.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pivovar Krakonoš V pivovaru Krakonoš se začalo pivo vařit v roce 1582, ale pivo Krakonoš existovalo už před tím. Pivo se vařilo po 149. domech v Trutnově."— Transkript prezentace:

1 Pivovar Krakonoš V pivovaru Krakonoš se začalo pivo vařit v roce 1582, ale pivo Krakonoš existovalo už před tím. Pivo se vařilo po 149. domech v Trutnově. Trutnov 13. vyhořel a sním to odnesl i pivovar, ale vždy se po katastrově naštěstí opravil nebo obnovil.

2 Pivo se v Trutnově vařilo obyčejně z pšeničného sladu, někdy bylo použito na lepší piva i sladu ječmenného. Používali se i různé druhy koření, kvasnic a chmelu. Dokonce se dříve v Trutnově chmel i pěstoval. Pivo bylo potřebné ovšem i za válečných dnů. V seznamu povinností ukládaných nepřítelem městu bylo pivo na třetím místě za chlebem a masem. Například v sedmileté válce roku 1756 muselo město odevzdat všechny zásoby piva a roku 1866 pruské komando zabavilo v trutnovském pivovaru pivo v hodnotě zlatých.

3 V současné době vyrábí pivovar Krakonoš 5 druhů piva (světla desítka, jedenáctka dvanáctka a tmavá desítka) v celkovém objemu přes 100 tisíc hl. ročně. Na vánoce a velikonoce obohacujeme trh o speciální světlé pivo Krakonoš 14.

4 Pivovar roku 1899

5 Pivovar ve 21. století

6 Trutnovský pivovar byl v sedmdesátých letech 20
Trutnovský pivovar byl v sedmdesátých letech 20. století místem působení disidenta a pozdějšího prezidenta Václava Havla a jeho hra Audience je inspirována právě jeho „zaměstnáním“ v trutnovském pivovaru. Dodnes tu jsou lidé, kteří s Václavem Havlem pracovali.

7 Konec


Stáhnout ppt "Pivovar Krakonoš V pivovaru Krakonoš se začalo pivo vařit v roce 1582, ale pivo Krakonoš existovalo už před tím. Pivo se vařilo po 149. domech v Trutnově."

Podobné prezentace


Reklamy Google