Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1."— Transkript prezentace:

1 Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví 65-51-H/01  Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO příbory překládací Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:   Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – objasnění pojmu překládací příbor – použití při servisu a praktická ukázka s nácvikem

2 Překládací příbory Jejich použití

3 Druhy dle použití Velký překládací – překládání při servisu na keridonů a ve větším množství Běžný překládací – jinak bajlák – skládá se z masové vidličky a polévkové lžíce - univerzální Dranžírovací – velká masové dvouzubá vidlička a velký ostrý nůž – dělení a porcování masa Nůžky na drůbež – urychlují práci při porcování drůbeže tam kde se nehledí na detail servisu

4 Další příklady Rybí – používá se při překládání ryb nesloží k jídlu
Salátový – používá se výhradně na míchání salátů Naběračka na polévku – při překládání polévky u stolu hosta Naběračka na omáčky – menší než polévková použití u servisu omáček a šťáv Lopatka na dorty – při překládání dortů a zákusků

5 kleště Kleště na pečivo – překládání pečiva ve velkém množství
Kleště na cukr – v případě servisu různého cukru Kleště na led – při práci za barem či přímo host u stolu Kleště na těstoviny – při překládání těstovin – zejména špaget Kleště na zmrzlinu – servis zmrzliny – není to časté

6 Kontrolní otázky Co jsou překládací příbory – obecná charakteristika
Druhy překládacích příborů Použití překládacích příborů Co je a z čeho se skládá bajlák

7 zdroje Dbory&hl=cs&tbm=isch&tbnid=x2PSMhi4RDFI2M:&imgrefurl= pribory.cz/specialni-pribory-za-specialni-ceny- 29.htm&docid=h7KKucobyr4MrM&imgurl= 5%BE&hl=cs&tbm=isch&tbnid=bDWLoEBThwUhwM:&imgrefurl= gastrosuper.cz/inventarkuchune/nozirstvi/nastip- nozirstvi/&docid=Mjs2kGnYrlnCKM&imgurl= 9%C3%ADbor&hl=cs&tbm=isch&tbnid=xakcnN_GzJHLYM:&imgrefurl= priborem/nabirani-prekladacim-priborem/&docid=g77IQlHIbEl3f bor&hl=cs&tbm=isch&tbnid=x5zmDSDDMiAycM:&imgrefurl= point.cz/dum-byt/pribory/pribory-pro-gurmany/% =cs&tbm=isch&tbnid=BT0G6rR8Al609M:&imgrefurl= bm=isch&tbnid=aD6_jU_5NdSsnM:&imgrefurl= escoma-kleste-na-zmrzlinu--5cm-presto-2020.html&docid=fcIMY6- VIpz9qM&imgurl=


Stáhnout ppt "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google