Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÝRAZY OBSAHUJÍCÍ MOCNINY AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Prezentace PowerPoint je určena pro studenty druhých ročníků všech učebních oborů, je zaměřena.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÝRAZY OBSAHUJÍCÍ MOCNINY AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Prezentace PowerPoint je určena pro studenty druhých ročníků všech učebních oborů, je zaměřena."— Transkript prezentace:

1 VÝRAZY OBSAHUJÍCÍ MOCNINY AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Prezentace PowerPoint je určena pro studenty druhých ročníků všech učebních oborů, je zaměřena na osvojení pojmů lomený výraz, čitatel, jmenovatel, mocniny. Výukový materiál slouží k procvičení a osvojení násobení a dělení lomených výrazů obsahující mocniny. Žáci si své vědomosti ověří samostatně na daných příkladech a následně zkontrolují správnost výpočtů. Očekávaný přínos Žák bude umět počítat s lomenými výrazy a určovat podmínky daných výrazů. Tematická oblastVýrazy a jejich úpravy TémaVýrazy obsahující mocniny PředmětMatematika RočníkDruhý Obor vzděláváníUčební obory Stupeň a typ vzděláváníStřední odborné vzdělávání Název DUMŠ21_S3_16_Výrazy obsahující mocniny Datum 30.9.2013 SOŠ JOSEFA SOUSEDÍKA VSETÍN ZLÍNSKÝ KRAJ

2 Pravidla pro počítání s mocninami 2

3 3

4 Pravidla pro počítání s mocninami s celým exponentem 4

5 5

6 Výrazy obsahující mocniny 6

7 7

8 8

9 9

10 Zdroje Literatura: 1.CALDA, E., PETRÁNEK O, ŘEPOVÁ J. Matematika pro střední odborné školy a studijní obory středních odborných učilišť. 6. vyd. Praha: Prometheus, 1996, 184 s. ISBN 80-719-6041-1 2.CALDA, E. Matematika pro dvouleté a tříleté učební obory SOU. 1. vydání. Praha: Prometheus, 2002. 239 s. ISBN 80-7196-253-8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Závrská. 10


Stáhnout ppt "VÝRAZY OBSAHUJÍCÍ MOCNINY AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Prezentace PowerPoint je určena pro studenty druhých ročníků všech učebních oborů, je zaměřena."

Podobné prezentace


Reklamy Google