Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_489 Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01
Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Hmota z moučné směsi Jméno autora: Petra Kulhánková Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – Využití směsi v CV. Tento materiál slouží k seznámení žáků s učivem a následnému procvičení látky. Žáci si osvojují znalosti o výrobě této hmoty. . Slouží i k opakování učiva pro 3.ročník
2
Šlehaná hmota a korpusy z moučné směsi
1.
3
charakteristika Umožňuje úsporu času a energie Rychlá příprava surovin
Vyrábíme z ní dortové korpusy, roládové pláty, bábovky S podobných směsí vyrobíme i buflery … Směs má dlouhou trvanlivost Je ve dvou variantách ( světlá, tmavá )
4
Moučná směs Složení Pšeničná mouka hladká Pšeničná mouka polohrubá
Cukr moučka Cukr vanilínový s etylvanilínem Sušené vejce se solí Kypřící prášek Sušené mléko ( kakaový prášek ) 2.
5
Výrobní postup s MS a RP Moučná směs, voda a RP se v kotli promíchá
Očistíme stěrkou stěny Při nejvyšší rychlosti vyšleháme 2-3 min Pokud je to hmota s olejem tak na konci slabým pramínkem zamícháme olej 3.
6
Tvarování a pečení Tvarujeme ručně, ale i strojově
Hmota má stálejší konzistenci Nemusí ihned do pece Roztíráme na pláty, do forem a ráfků Pečení °C 4. 5.
7
Vady korpusů Korpusy jsou lehké a drobivé - přešlehaná hmota ( korpusy nepoužívat na punčové d.) Odtržení spodní kůrky – špatný papír, nerozpuštěný cukr Korpusy mají tečkování – hrubý cukr, který se nestihl rozpustit 6.
8
Použité zdroje : Literatura :
BLÁHA L., CONKOVÁ V., KADLEC F., vydáno v roce 2001 , Cukrářská výroba II. ,nakladatelství INFORMATORIUM, spol. s r.o. Obrázky : 1. 2. 3. 4. 5. 6.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.