Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Charakteristika pokrmů z drůbežího masa.
Hotelová škola , Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Charakteristika pokrmů z drůbežího masa. TÚ - dušení. VY_32_INOVACE_TPP_554
2
Příprava drůbeže dušením.
Dušení je velmi častá úprava drůbežího masa; K dušení používáme kvalitní mladou drůbež; dusíme na základech, suché části špikujeme – špekem; Drůbež podle potřeby porcujeme nebo krájíme, prsa kachny nebo husy před dušením zbavíme povrchové vrstvy tuku a poté můžeme nakrájet.
3
Příprava drůbeže dušením.
Porcování kuřete:
4
Příprava drůbeže dušením.
TP - Kuře na paprice. kuře naporcujeme a nasekáme v kloubech a osolíme, připravíme cibulový základ, v kterým zpěníme papriku a zalijeme vodou, do vařícího základu vložíme kuřata a dusíme doměkka, maso vyjmeme a zahustíme zásmažkou z tuku a mouky, provaříme a přidáme mléko a smetanu na zjemnění, dochutíme a přecedíme na naporcované kuřata, povaříme aby se chutě spojili.
5
Příprava drůbeže dušením.
TP - Kuřecí prsa na smetaně: Kuřecí prsa a stehna bez kůže a povrchového tuku prošpikujeme slaninou. Připravíme zeleninový základ + cibule, divoké koření, tymián, citrón, ocet, cukr, sůl a zalijeme vodou, vložíme kuřecí maso a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, provaříme s mlékem, dochutíme hořčicí, bílým vínem a omáčku přecedíme, zjemníme smetanou.
6
VY_32_INOVACE_TPP_554_PRACOVNÍ_LIST
Doplň chybějící text: TP - Kuře na paprice. _______naporcujeme a nasekáme v kloubech a _______, připravíme ________ základ, v kterým zpěníme _________ a zalijeme vodou, do vařícího základu vložíme naporcované _______ a dusíme doměkka, maso _______a zahustíme zásmažkou z _____a _______ provaříme a přidáme ______ a __________na zjemnění, dochutíme a přecedíme na naporcované _________, povaříme aby se ________ spojili.
7
VY_32_INOVACE_TPP_554_PRACOVNÍ_LIST_ŘEŠENÍ
Doplň chybějící text: TP - Kuře na paprice. Kuře naporcujeme a nasekáme v kloubech a osolíme, připravíme cibulový základ, v kterým zpěníme papriku a zalijeme vodou, do vařícího základu vložíme naporcované kuřata a dusíme doměkka, maso vyjmeme a zahustíme zásmažkou z tuku a mouky, provaříme a přidáme mléko a smetanu na zjemnění, dochutíme a přecedíme na naporcované kuřata, povaříme aby se chutě spojili.
8
Použité zdroje. Obrázek špikování - Obrázek porcování kuřete - Obrázky pokrmů - Staženo dne –
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.