Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Téma: Jaro v CHKO České středohoří Bílé stráně Předmět: Člověk a jeho svět, přírodopis Klíčová slova: Národní přírodní památka Bílé stráně, opuka, chráněné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Téma: Jaro v CHKO České středohoří Bílé stráně Předmět: Člověk a jeho svět, přírodopis Klíčová slova: Národní přírodní památka Bílé stráně, opuka, chráněné."— Transkript prezentace:

1 Téma: Jaro v CHKO České středohoří Bílé stráně Předmět: Člověk a jeho svět, přírodopis Klíčová slova: Národní přírodní památka Bílé stráně, opuka, chráněné rostliny vstavač nachový, střevičník pantoflíček, koulenka, tořič hmyzonosný, bradáček vejčitý, sasanka lesní Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Beránková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Materiál byl pořízen na výletě na Bílé stráně. Červeným písmem jsou popsané chráněné rostliny.

3 Jaro v CHKO České Středohoří Bílé stráně

4 Pohled z Bílých strání na Kamýk a Hradiště Detail cesty s úlomky opuky

5 Bílé stráně Národní přírodní památka První májové dny jsou tyto stráně v obležení „lovců beze zbraní“ neboli fotografů, kteří hledají vzácné chráněné rostliny. Letos bylo krásné počasí, a tak se „úlovky“ povedly.

6 Objevili a vyfotografovali jsme vstavač nachový, střevičník pantoflíček, koulenku i s motýlkem, tořič hmyzonosný, bradáček vejčitý a sasanku lesní.

7 Vstavač nachový Místo poseté vstavači nachovými Detail – vstavač nachový

8 Koulenka prodloužená a střevičník pantoflíček Soumračník jitrocelový na koulence

9 Tořič hmyzonosný a bradáček vejčitý

10 Sasanka lesní

11 Autorem fotografií je Ing. Petr Beránek, který souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portále RVP.CZ.


Stáhnout ppt "Téma: Jaro v CHKO České středohoří Bílé stráně Předmět: Člověk a jeho svět, přírodopis Klíčová slova: Národní přírodní památka Bílé stráně, opuka, chráněné."

Podobné prezentace


Reklamy Google