Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558"— Transkript prezentace:

1 Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558
Hotelová škola , Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558

2 Rozdělení zvěřiny. 1. Nízká srstnatá – zajíc, divoký králík
2. Vysoká srstnatá – jelen, laň, kolouch, srna, srnec, daněk 3. Černá – divočák, bachyně, podsvinče 4. Červená – medvěd, kamzík, muflon 5. Pernatá a. Lesní – tetřev, tetřívek b. Polní – bažant, koroptev, křepelka c. Vodní – divoká husa a kachna, lyska

3 Nízká srstnatá zvěřina
Zajíc polní Divoký králík

4 Vysoká srstnatá zvěřina
srnka laň kolouch srnec daněk Jelen

5 Zvěřina - černá divočák bachyně podsvinče

6 Zvěřina - červená Kamzík Medvěd Muflon

7 Zvěřina pernatá - a) lesní
Tetřev Tetřívek

8 Zvěřina pernatá - b) polní
bažant koroptev křepelka

9 Zvěřina pernatá – c) vodní
divoká husa divoká kachna lyska

10 VY_32_INOVACE_TPP_558_PRACOVNÍ_LIST
Doplň obrázky zvěřiny: Jelen srnka laň kolouch srnec daněk

11 VY_32_INOVACE_TPP_558_PRACOVNÍ_LIST_ŘEŠENÍ
Doplň obrázky zvěřiny: Jelen srnka laň kolouch srnec daněk

12 Použité zdroje. http://cs.wikipedia.org/wiki/Zv%C4%9B%C5%99ina_(maso)
Obrázky k tématu - Staženo dne –


Stáhnout ppt "Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558"

Podobné prezentace


Reklamy Google