Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558
Hotelová škola , Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Rozdělení. . VY_32_INOVACE_TPP_558
2
Rozdělení zvěřiny. 1. Nízká srstnatá – zajíc, divoký králík
2. Vysoká srstnatá – jelen, laň, kolouch, srna, srnec, daněk 3. Černá – divočák, bachyně, podsvinče 4. Červená – medvěd, kamzík, muflon 5. Pernatá a. Lesní – tetřev, tetřívek b. Polní – bažant, koroptev, křepelka c. Vodní – divoká husa a kachna, lyska
3
Nízká srstnatá zvěřina
Zajíc polní Divoký králík
4
Vysoká srstnatá zvěřina
srnka laň kolouch srnec daněk Jelen
5
Zvěřina - černá divočák bachyně podsvinče
6
Zvěřina - červená Kamzík Medvěd Muflon
7
Zvěřina pernatá - a) lesní
Tetřev Tetřívek
8
Zvěřina pernatá - b) polní
bažant koroptev křepelka
9
Zvěřina pernatá – c) vodní
divoká husa divoká kachna lyska
10
VY_32_INOVACE_TPP_558_PRACOVNÍ_LIST
Doplň obrázky zvěřiny: Jelen srnka laň kolouch srnec daněk
11
VY_32_INOVACE_TPP_558_PRACOVNÍ_LIST_ŘEŠENÍ
Doplň obrázky zvěřiny: Jelen srnka laň kolouch srnec daněk
12
Použité zdroje. http://cs.wikipedia.org/wiki/Zv%C4%9B%C5%99ina_(maso)
Obrázky k tématu - Staženo dne –
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.