Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník : 2. Cukrářská technologie
Vzdělávací obor: Cukrář H/01 Tematický okruh: Korpusy a hmoty Téma: Výrobky s korpusem z nahřívané šlehané hmoty Jméno autora: Petra Kulhánková Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – využití výrobků v cukrářské výrobě. Tento materiál slouží k seznámení žáků s učivem a následnému procvičení látky. Žáci si osvojují znalosti o výrobě této hmoty. . Slouží i k opakování učiva pro 3.ročník
2
Výrobky s korpusem z nahřívané šlehané hmoty
/ 1.
3
Ovocný dort 1320g Krájení na 12 ks po 110g
Spojeno žloutkovým krémem máslovým Zalito agarovou polevou Pro rychlou spotřebu 2. 2.
4
Výrobní postup Potřebujeme ½ korpusu K / 28
Vložíme do dortového ráfku vyloženým po obvodu papírem Naplníme dávkou krému a kartou rozetřeme do hladka, abychom i zalepily kraje Naskládáme ovoce a dáme zatuhnout Zalijeme připravenou ochucenou vlažnou agarovou polevou
5
Po zatuhnutí vyjmeme z ráfků
Strany dortu potáhneme CKP, nebo obalíme kokosem Rozkrájíme na stejné díly Prokládáme papírovými přířezy 3.
6
Máslové tunely á 50g Chlebíčkový tvar Ve středu máslový krém s ovocem
Polité CKP 4.
7
Výrobní postup Chlebíčkovou formu vyložíme papírem
Položíme pás z roládového plátu aby zaplnil celou formu Zaplníme z části krémem a narovnáme ovocem Doplníme až nahoru krémem a uhladíme Přiložíme pás z plátu a tunel se zatíží
8
Dáme zatuhnout do lednice Po zatuhnutí se potahuje v CKP
Krájení na řezy 5.
9
Oříšková pochoutka á 60g Obdélníkový řez ( k rychlé spotřebě)
Potažený CKP Ozdoben lískovým ořechem Chuť výrazně oříšková Na řezu viditelné 4 vrstvy plátu a 3 krému 6.
10
Výrobní postup 4 kakaové pláty spojíme máslovým krémem ochuceným pastou z lískových oříšků Dáme zatuhnout Po zatuhnutí nakrájíme podélně na 5 pásů Pásy se potáhnou CKP a necháme zatuhnout Krájíme na jednotlivé řezy Ozdobit oříškem
11
Balkánské řezy á 50g Obdélníkový tvar Boky potažené CKP, čoko rýží
Povrch zdoben máslovým krémem, meruňkovým džemem a CKP Chuť punčová Spojeno náplní z upotřebitelného odpadu 7. l
12
Výrobní postup Kakaový plát potřeme džeme a naneseme připravenou náplň z upotřebitelného odpadu, provlhčenou punčovým rozvarem Přiklopíme druhým namazaným plátem a dáme zatuhnout Po zatuhnutí rozkrájíme na pásy, které potřeme máslovým krémem kakaovým na vrchu i po stranách
13
Strany pásů posypeme čokoládovou rýží
Okraje pásů nazdobíme řezanou trubičkou máslovým krémem kakaovým Do středu nastříkáme meruňkový džem Ozdobíme čokoládou Pásy nakrájíme na řez
14
Použité zdroje : Literatura :
BLÁHA L., CONKOVÁ V., KADLEC F., vydáno v roce 2001 , Cukrářská výroba II. ,nakladatelství INFORMATORIUM, spol. s r.o. Obrázky : 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.