Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Architektura tužkou a ve 3D

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Architektura tužkou a ve 3D"— Transkript prezentace:

1 Architektura tužkou a ve 3D
Architektura a design VY_32_INOVACE_Arch2r0111 Hana Děcká

2 Příbuzné obory Architektura jako legitimní obor lidské činnosti od dávné historie Design – obor, který se začal vymezovat až na konci 18. století Vytváření podoby místa Obytné i neobytné prostory

3 Gesaumntkunstverk Přelom 19. a 20. století Secese
Multioborová spolupráce Architekt – designér – umělec Propojení architektury, užitého a volného umění

4 Hotel Tassel v Bruselu. Architekt: Victor Horta

5 Hotel Tassel, Victor Horta.

6 Kubismus Výtvarný sloh zasahující do architektury jen okrajově (po roce 1910) V Československu 20. století ale plnohodnotný architektonický sloh, několik světově unikátních staveb Četné projevy v oblasti designu (svítidla, nábytek, nádobí)

7 Sala terena v Benešově vile v Sezimově Ústí. Kubistický lustr.

8 Pavel Janák - Keramická dóza.

9 Pavel Janák – keramická dóza.

10

11

12

13

14

15 Na pomezí architektury a designu
Vila Hermína HŠH architekti. 2009 Budova ČVUT v Praze. Alena Šrámková, 2011

16 Otázky a úkoly Proč jsou si architektura a design tak blízké? Co mají společného? Jmenujte příklady z historie, kdy architektura a design blízce spolupracovaly. Navrhněte restauraci, jako byste si ji sami chtěli zařídit (prostor, nábytek, dekorace, nádobí…)

17 Zdroje ŘEZNÍČKOVÁ, Alena. Neměly by tady bejt tyhle bejkárny, říká první dáma české architektury [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: /architektura.aspx?c=A110916_162411_architektura_rez HAVLOVÁ, Ester. Vila Hermína / HSH architekti [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

18 Použité obrázky TOWNSEND, Henry. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: TOWNSEND, Henry. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: TOWNSEND, Henry. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ERBENOVÁ, Jitka. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: UMĚLECKOPRŮMYSLOVÉ MUZEUM V PRAZE. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: CHEWY5000. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ERRYE & ROY KLOTZ MD. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: EDDIERIDER. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LAURAUINTERIORDESIGN. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ORFEUILLETTE48. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Architektura tužkou a ve 3D"

Podobné prezentace


Reklamy Google