Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLibor Vlček
1
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:25.4.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z lehkých šlehaných hmot. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/2-24-5 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026
2
Výrobky z lehkých šlehaných hmot 1. Obr.1.
3
Modelované brambory trvanlivost 3 dny výrobek má tvar koule chuť a vůně po použitých surovinách – máslového kakaového krému, modelovací hmoty, bufleru hmotnost výrobku 40 g
4
Surovinové složení na 50 kusů SurovinyHmotnost v kg korpus K/610,500 máslový krém kakaový0,800 modelovací hmota0,800 moučkový cukr0,075 kakaový prášek0,030
5
Výrobní postup korpus vyhloubíme naplníme máslovým krémem a vždy 2 spojíme k sobě po ztuhnutí obalíme v modelovací hmotě a poté v kakaovém prášku na povrchu udělám 3 zářezy a posypeme moučkovým cukrem hotový výrobek vložíme do papírového košíčku
6
Pražské koule polotrvanlivé výrobek má tvar koule chuť výrazná po máslovém kakaovém krému, pražených arašídech a piškotového korpusu hmotnost výrobku 50 g
7
Surovinové složení na 100 kusů SurovinyHmotnost v kg buflery (200 ks / 5 g)1,000 pražené loupané arašídy0,800 slovenský krém1,540 neředěná CKP0,700 kakaový prášek0,160 krupicový cukr na rozvar0,680 ztužený pokrmový tuk na ředění polevy 0,300 voda0,320
8
Výrobní postup 2 buflery spojíme slovenským krém do tvaru koule připravíme rozvar na 113,5 °C ztuhlé koule namáčíme v rozvaru a obalíme v hoblovaných arašídech po vychladnutí potáhneme CKP hotový výrobek vložíme do papírového košíčku
9
Špičky s tekutou náplní výrobek je určen k rychlé spotřebě má tvar špičky chuť a vůně je jemná po použitých surovinách hmotnost výrobku je 40 g
10
Surovinové složení na 133 kusů SurovinyHmotnost v kg buflery (po 5 g)0,665 náplň3,000 tekutý krém1,000 CKP0,800
11
Výrobní postup buflery potřeme slabou vrstvou rozpuštěné CKP na takto připravený korpus nastříkáme speciální trubičkou tukový krém do tvaru špičky po ztuhnutí naplníme dutinu tekutým likérovým krémem a uzavřeme nastříknutím tukové náplně povrch po ztuhnutí potáhneme CKP
12
Zápis Výrobky z lehkých šlehaných hmot Modelované brambory Pražské koule Indiánky s bílkovým krémem
13
Použité zdroje Obr. 1. - vlastní fotografie Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.