Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Těleso je pevně přivařeno k rámu (např. pracovní deska) svarem v bodě B. Úkolem je zjistit zatížení bodového svaru působením síly F Rovnoběžné přeložení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Těleso je pevně přivařeno k rámu (např. pracovní deska) svarem v bodě B. Úkolem je zjistit zatížení bodového svaru působením síly F Rovnoběžné přeložení."— Transkript prezentace:

1 Těleso je pevně přivařeno k rámu (např. pracovní deska) svarem v bodě B. Úkolem je zjistit zatížení bodového svaru působením síly F Rovnoběžné přeložení síly v rovině Komentáře: bodový svar a F B

2 x y Síla F je přesunuta do místa bodového svaru (F´). Aby nedošlo ke změně silových poměrů na tělese, je účinek síly F´ vyrovnán stejně velkou silou opačného směru F´´. Komentáře: Rovnoběžné přeložení síly v rovině a F F´ F´´ M F=F´=F´´ M=F∙a úprava zavedení síly Schématické zaznačení.

3 Účinek síly F na bodový svar je : síla F´ = F Moment silové dvojce M=F∙a Komentáře: Rovnoběžné přeložení síly v rovině F´ M F=F´=F´´ M=F∙a x y


Stáhnout ppt "Těleso je pevně přivařeno k rámu (např. pracovní deska) svarem v bodě B. Úkolem je zjistit zatížení bodového svaru působením síly F Rovnoběžné přeložení."

Podobné prezentace


Reklamy Google