Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.20 Anotace: Prezentace obsahuje literární hádanky. Žáci mají uhádnout na základě indicií autora a dílo. Vzdělávací oblast: český.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.20 Anotace: Prezentace obsahuje literární hádanky. Žáci mají uhádnout na základě indicií autora a dílo. Vzdělávací oblast: český."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.20 Anotace: Prezentace obsahuje literární hádanky. Žáci mají uhádnout na základě indicií autora a dílo. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr. Zuzana Lindovská Jazyk: český Očekávaný výstup: Rozlišuje základní literární druhy a žánry, porovnává je i jejich funkci a uvede jejich výrazné představitele. Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : sedmý ročník základní školy

2 Literární hádanky

3 Skládanka Podle klíčových slov zkus poznat dílo a autora: Mámení poutník ráj Všudybud Oldřich Božena selka kníže konšelé orloj slepota pomsta rybaření rodina v koncentračním táboře potlesk placený rajón artisté Vašků krotitelé šelem tvrdý výcvik Labyrint světa a ráj srdce (J. A. Komenský) Koncert (Ota Pavel) Mistr Hanuš a pražský orloj O Oldřichovi a Boženě (Dalimilova kronika) Cirkus Humberto (Eduard Bass)


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.20 Anotace: Prezentace obsahuje literární hádanky. Žáci mají uhádnout na základě indicií autora a dílo. Vzdělávací oblast: český."

Podobné prezentace


Reklamy Google