Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Hospodářsky významné rostliny - koření
2
Části rostlin využívané jako koření
oddenky celá rostlina - nať kůra větévek listy poupata plody tobolky dvojnažky
3
Oddenky Zázvor obecný pěstuje se v tropické Africe, Indii, Číně
oddenek se využívá pro aromatickou vůni a kořeněnou chut´
4
Celá rostlina – nat´ majoránka saturejka tymián bazalka
5
Skořicovník ceylonský
Kůra větévek Skořicovník ceylonský původem v rovníkových ceylonských pralesích skořice se získává z tříletých větévek
6
Listy poskytuje koření zvané bobkový list pochází ze Středozemí
Vavřín pravý poskytuje koření zvané bobkový list pochází ze Středozemí
7
Poupata jako koření se používají sušená poupata
Hřebíčkovec kořenný jako koření se používají sušená poupata pěstuje se na Filipínách a v tropické Americe
8
Plody jedná se o popínavý keř z Východní Indie
Pepř černý jedná se o popínavý keř z Východní Indie využívají se nezralé bobule, které se suší
9
Dvojnažky Kmín Fenykl Anýz
10
Tobolky Vanilovník aromatické koření původem z Mexika
patří mezi orchideje mezi nynější největší producenty patří Madagaskar, Réunion, Komory, Francouzská Polynésie
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.