Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMartina Urbanová
1
Nutritional aspects of health consumers – diet, health and well-being food components High biological value protein Micronutrients – vitamins A 1, B 6, B 12, D, E, iron, zinc, selenium
2
Fatty acids in beef Polyunsaturated fatty acids (PUFA) linoleic acid (18:2n-6) -linolenic acid (18:3n-3) eicosapentaenoic acid (20:5n-3; EPA) docosapentaenoic (22:5n-3 DPA) docosahexaenoic acid (22:6n-3; DHA) conjugated linoleic acid (CLA) Monounsaturated 18:1 n-9 Saturated 14:0; 16:0 and 18:0
3
Polyphenol oxidase (PPO) in red clover Oxidises phenols to quinones in the presence of oxygen Quinones are very reactive Quinones bind to proteins to give protein, quinone complexes Complexes are more resistant to lipolysis (and proteolysis)
4
Effects on colour shelf life, physical and sensory attributes Red clover PUFA Lipid stability Colour shelf life, physical and sensory Antioxidants
5
Drivers for enhanced food quality and differentiation consumers safe healthier consistent convenient globalisation commodity prices world trade negotiations animal welfare environmental traceability commodity production
6
Fred Stephens IFIF Růst populace a spotřeby masa
7
Stavy skotu v ČR
8
Stavy prasat v ČR
9
Vývoj stavů drůbeže v ČR
14
Podíl spotřeby jednotlivých druhů masa od roku 1980 do roku 2010 ve světě
16
Zásoby pšenice jsou nejnižší od r. 1974 Zásoby pšenice jsou nejnižší od r. 1974 Fred Stephens IFIF
17
Světová produkce ethanolu a biodieselu Fred Stephens IFIF Světová produkce ethanolu a biodieselu
18
Pokles ploch zemědělsky obdělávané půdy Fred Stephens IFIF Pokles ploch zemědělsky obdělávané půdy ha/osobu
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.