Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění v praxi CZ 1.07/2.2.00/28.0160 ÚVOD DO NÁBOŽENSTVÍ V JAPONSKU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění v praxi CZ 1.07/2.2.00/28.0160 ÚVOD DO NÁBOŽENSTVÍ V JAPONSKU."— Transkript prezentace:

1 Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění v praxi CZ 1.07/2.2.00/28.0160 ÚVOD DO NÁBOŽENSTVÍ V JAPONSKU H istorické pozadí utváření šintó Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 sluneční kult a císařské insignie zahnuté (oblé) klenoty magatama bronzové zvony bronzové meče bronzové zrcadla

3 distribuce bronzových artefaktů na konci období Jajoi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 geografické rozdělení mýtů mýtus o nebeské jeskyni mýtus o Ninigiho sestupu na zem legendární následovníci císaře Džinmua

5 náboženská revoluce císaře Sudžina vládl 97 př.n.l.-30 př.n.l. změny v uctívání božstev historické okolnosti princezna Jamato totohi momoso kult hory Miwa vztahy s krajem Izumo Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 provinční svatyně v starověkém Japonsku Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 císař Suinin vládl 29 př.n.l.-70 n.l. uctívaní bohyně Amaterasu v Ise císařovna Saho hime provincie Jamato a Jamaširo poklad svatyně Isonokami kult Miwa Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8

9 centrální ideologie vládnoucí vrstvy potvrzována prostřednictvím mýtů v kronikách potvrzení společensko-mocenské nadřazenosti vládnoucího rodu a s ním spřízněné aristokracie ilustrace dobových politických vztahů za pomoci mýtů spory mezi božstvy naznačují politické neshody mezi mocenskými skupinami využití mytologie k popisu historické skutečnosti


Stáhnout ppt "Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění v praxi CZ 1.07/2.2.00/28.0160 ÚVOD DO NÁBOŽENSTVÍ V JAPONSKU."

Podobné prezentace


Reklamy Google