Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Orientace robotického systému v pracovním prostoru pomocí optických senzorů. Autor práce: Tomáš Baďura Vedoucí práce: Dr. Ing. Radovan Kukla.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Orientace robotického systému v pracovním prostoru pomocí optických senzorů. Autor práce: Tomáš Baďura Vedoucí práce: Dr. Ing. Radovan Kukla."— Transkript prezentace:

1 Orientace robotického systému v pracovním prostoru pomocí optických senzorů. Autor práce: Tomáš Baďura Vedoucí práce: Dr. Ing. Radovan Kukla

2 Zásady pro vypracování: Seznámení s infračervenou technikou a s dostupnými IR senzory pro systém NXT. Návrh a realizace IR majáku. Návrh systému pro určení polohy robota podle intenzity IR pole. Vytvoření aplikace pro určení polohy robota v pracovním prostoru. Zhodnocení řešení.

3 Seznámení s infračervenou technikou a s dostupnými IR senzory pro systém NXT. NXT IRLink senzor (NIL1046) NXT IRReceiver Sensor (NIR1032) NXT IRSeeker V2 (NSK1042) IRSeekerV2 má vylepšené funkce pro detekci modulovaného a nemodulované infračerveného signálu. Obsahuje funkce umožňující přístup ke směru a relativní síle infračerveného signálu.

4 Návrh a realizace IR majáku Schéma plošného spoje Výpočet potřebné frekvence – volba součástek

5 Návrh systému pro určení polohy robota podle intenzity IR pole

6 Vytvoření aplikace pro určení polohy robota v pracovním prostoru Vlastní program Programovací jazyk: Java Vývojové prostředí: Eclipse

7 Zhodnocení řešení Je tenhle návrh vůbec realizovatelný? Lze jej využít? Co se povedlo a co ne?

8 DĚKUJI ZA NÁZORY


Stáhnout ppt "Orientace robotického systému v pracovním prostoru pomocí optických senzorů. Autor práce: Tomáš Baďura Vedoucí práce: Dr. Ing. Radovan Kukla."

Podobné prezentace


Reklamy Google