Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kroužek elektroniky a amatérského vysílání. Kdo jsme a čím se zabýváme ?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kroužek elektroniky a amatérského vysílání. Kdo jsme a čím se zabýváme ?"— Transkript prezentace:

1 Kroužek elektroniky a amatérského vysílání

2 Kdo jsme a čím se zabýváme ?

3 Zabýváme se návrhem a stavbou elektronických výrobků, jejich oživováním Zabýváme se návrhem a stavbou elektronických výrobků, jejich oživováním Vysíláním na krátkých a velmi krátkých vlnách, kde navazujeme spojení téměř po celém světě Vysíláním na krátkých a velmi krátkých vlnách, kde navazujeme spojení téměř po celém světě Drtivou většinu spojení navazujeme hlasem, některá i digitálními provozy Drtivou většinu spojení navazujeme hlasem, některá i digitálními provozy Zlepšujeme jazykové schopnosti našich členů (především angličtina) Zlepšujeme jazykové schopnosti našich členů (především angličtina)

4 Kdo jsme a čím se zabýváme? Poslední dobou se snažíme zúčastňovat radioamatérských závodů na evropské i mezinárodní úrovni, kde jsme dosáhli i řady zajímavých ocenění (např. 1 místo z ČR v Belgickém závodu nebo 5 místo v celosvětovém závodu ve vysílání na krátkých vlnách) Poslední dobou se snažíme zúčastňovat radioamatérských závodů na evropské i mezinárodní úrovni, kde jsme dosáhli i řady zajímavých ocenění (např. 1 místo z ČR v Belgickém závodu nebo 5 místo v celosvětovém závodu ve vysílání na krátkých vlnách) Hlavní náplní je práce s mládeží… Hlavní náplní je práce s mládeží…

5 Kde sídlíme?

6 Scházíme se v 10 patře pavilonu č.8 Domova mládeže v Plzni, na Skvrňanech od 15:00 do 20:00 každé úterý… Scházíme se v 10 patře pavilonu č.8 Domova mládeže v Plzni, na Skvrňanech od 15:00 do 20:00 každé úterý… Radioklub má přidělenu mezinárodní volací značku OK1OUE a je zřízen při SOUE v Plzni. Založen byl v roce 2002. Radioklub má přidělenu mezinárodní volací značku OK1OUE a je zřízen při SOUE v Plzni. Založen byl v roce 2002.

7 Vybavení radioklubu: Vlastníme radiostanici Alinco DX77, kterou používáme na všech krátkovlnných pásmech… Vlastníme radiostanici Alinco DX77, kterou používáme na všech krátkovlnných pásmech…

8 Vybavení radioklubu: Dále vlastníme Alinco DR130, kterou máme pro komunikaci pomocí lokálních převaděčů. Dále vlastníme Alinco DR130, kterou máme pro komunikaci pomocí lokálních převaděčů.

9 Vybavení radioklubu: Občas na nějaký větší závod si zapůjčujeme od našich členů Neskoma BMT226 a Yaesu FT 897D… Občas na nějaký větší závod si zapůjčujeme od našich členů Neskoma BMT226 a Yaesu FT 897D…

10 Anténní vybavení Na krátké vlny používáme 7 pásmovou vertikální anténu od firmy Daimond,dále drátovou trapovanou anténu W3DZZ a tříelementovou vícepásmovou směrovou anténu. Na krátké vlny používáme 7 pásmovou vertikální anténu od firmy Daimond,dále drátovou trapovanou anténu W3DZZ a tříelementovou vícepásmovou směrovou anténu. Na VKV je to vertikál a na závody horizontálně polarizovanou 13 prvkovou F9FT, 12 elementovou DK7ZB na 8m ráhnu. Na VKV je to vertikál a na závody horizontálně polarizovanou 13 prvkovou F9FT, 12 elementovou DK7ZB na 8m ráhnu. Na UKV ještě 13 prvková DL6WU. Na UKV ještě 13 prvková DL6WU. Vše otáčíme dálkově pomocí rotátoru i s celým stožárem. Vše otáčíme dálkově pomocí rotátoru i s celým stožárem.

11 Drobnosti Máme několik PC, které pro naše potřeby (vedení deníku a sledování DX clustru) bohatě postačují. Naší výhodou je, že máme do klubovny zaveden vysokorychlostní internet, což nám umožňuje jednoduše získávat nové informace ze všech oborů lidské činnosti. Máme několik PC, které pro naše potřeby (vedení deníku a sledování DX clustru) bohatě postačují. Naší výhodou je, že máme do klubovny zaveden vysokorychlostní internet, což nám umožňuje jednoduše získávat nové informace ze všech oborů lidské činnosti. Nad stolem máme umístěn námi vyvinutý ukazatel natočení antény s displayem. Nad stolem máme umístěn námi vyvinutý ukazatel natočení antény s displayem.

12 Co se u nás můžete naučit? Získat znalosti ve velmi bouřlivě se rozvíjejícím oboru vysokofrekvenční techniky, časem využitelné i v zaměstnání, případně získat vlastní průkaz operátora amatérských radiostanic. Získat znalosti ve velmi bouřlivě se rozvíjejícím oboru vysokofrekvenční techniky, časem využitelné i v zaměstnání, případně získat vlastní průkaz operátora amatérských radiostanic. Spolupracujeme také s fakultou elektrotechnickou při ZČU, kdy někteří z našich členů jsou studenty a lektory na této fakultě. Spolupracujeme také s fakultou elektrotechnickou při ZČU, kdy někteří z našich členů jsou studenty a lektory na této fakultě.

13 Výhodou pro vás jistě bude, že vám rádi a ochotně vysvětlíme probíranou látku v odborných předmětech, případně vám pomůžeme při řešení některých zadaných úkolů Výhodou pro vás jistě bude, že vám rádi a ochotně vysvětlíme probíranou látku v odborných předmětech, případně vám pomůžeme při řešení některých zadaných úkolů

14 Pár ukázek z naší činnosti

15 Ukázka dosažených míst

16 Běžný den v radioklubu

17 Závodní pracoviště

18

19

20 Během závodu

21 Stavba antény

22

23

24 Anténa pro krátké vlny

25 Amatérské vysílání

26 Montáž antén u konkurence

27 Moderní vysílací pracoviště

28 Expedice na ostrov Peter I.

29

30 Ještě krátké video na konec děkujeme za pozornost http://www.edunet.souepl.cz/ok1oue/


Stáhnout ppt "Kroužek elektroniky a amatérského vysílání. Kdo jsme a čím se zabýváme ?"

Podobné prezentace


Reklamy Google