Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E020312 Název: Photo-Paint – uložení projektu,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E020312 Název: Photo-Paint – uložení projektu,"— Transkript prezentace:

1 Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E020312 Název: Photo-Paint – uložení projektu, obrázku Autor: Mgr. Vojtěch Horák Ročník: druhý osmiletého gymnázia Doporučený čas:10 – 15 minut Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Gymnázium Broumov“ v OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, reg. č. CZ.1.07/1.5.00/34.0219. Stručná anotace Materiál seznamuje žáky s ukládáním projektu a obrázku (jpg) v prostředí Corel Photo-Paint X6. Součástí tutoriálu je úkol na procvičení.

2 Corel Photo-Paint Uložení projektu, obrázku (jpg) Možnosti uložení Uložení rozpracovaného projektu Uložení kresby do rastru Otázky a úkoly

3 Možnosti uložení Uložení rozpracovaného projektu – Speciální formát, lze otevřít pouze v Corel Photo- Paint – Přípona souboru je cpt Uložení hotového projektu do rastrového formátu – Uložení v podobě obrázku (přípony jpg, bmp, psd)

4 Uložení rozpracovaného projektu V hlavní nabídce vybereme volbu SOUBOR – Volba ULOŽIT Zadáme kam a jméno souboru – Volba ULOŽIT JAKO Pokud již uložený projekt chceme přejmenovat / přesunout

5 Uložení rozpracovaného projektu Kam ukládáme Název souboruFormát dokumentu (ponecháme CPT)Dokončení uložení

6 Uložení kresby do rastru V hlavní nabídce vybereme volbu SOUBOR – Volba EXPORTOVAT Podobné postupu ukládání Zvolíme KAM se má kresba uložit Jméno kresby Rastrový formát (např. jpg)

7 Uložení kresby do rastru Kam ukládáme Název souboruFormát dokumentu (vybereme JPG)Export

8 Dokončení exportu Ponecháme původní hodnoty a dokončíme Náhled obrázku Dokončení

9 Otázky a úkoly Jaký je rozdíl mezi uložením projektu /formát CPT) a rastru (formát JPG)? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vojtěch Horák. Při zpracování byl použit SW Corel Photo-Paint X6 ve verzi 16.0.0.707.


Stáhnout ppt "Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E020312 Název: Photo-Paint – uložení projektu,"

Podobné prezentace


Reklamy Google