Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jan Hrabal ME4B Kombinačně logické obvody. Kodér Kodér má …………. Kdy má okamžité hodnoty na vstupech ? Chování lze popsat …………….. 1) 2) To lze zapsat do.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jan Hrabal ME4B Kombinačně logické obvody. Kodér Kodér má …………. Kdy má okamžité hodnoty na vstupech ? Chování lze popsat …………….. 1) 2) To lze zapsat do."— Transkript prezentace:

1 Jan Hrabal ME4B Kombinačně logické obvody

2 Kodér Kodér má …………. Kdy má okamžité hodnoty na vstupech ? Chování lze popsat …………….. 1) 2) To lze zapsat do tabulky :

3 Dekodér Za co se považují okamžité hodnoty na vstupech ? Chování lze popsat 4- mi……………… Y0= Y1= Y2= Y3= To lze napsat do tabulky…

4 Multiplexor Co je to -? Rozdíl mezi demultiplexoru spo č ívá v ? Schéma:

5 Demultiplexor Co je to ? Kdy je na ostatních výstup ů 0 ? Schéma

6 Poloviční sčítačka Umí co ? Ale neumí p ř íjmout co? Kde se m ů že pouze nacházet

7 Úplná sčítačka Pro p ř ijetí p ř enos ů musí být ? S č íta č ka musí um ě t: 1) 2) 3) Systém p ř i č ítání do vyššího ř ádu je stejný jako u…….. ?

8 Jednobitová sčítačka Slouží ke s č ítaní….. ? V nejjednodušší verzi má….. ?, které se ozna č ují jako….. ? schéma

9 Realizace hradel Logický č len je realizován pomocí…….. ? Č asto se lze setkat s……. ? Logické integrované obvody se d ě lají na ? Názvy schémat ?

10 Logické IO dle technologie Obvod pracuje se signálem…… ?, zpravidla je ….., Logické obvody se d ě lí na…. ….. ? Podle kritérií se d ě lí logické obvody na 1) 2)

11 Pokračování….. Jsou 3 typy a to 1) Bi….. techn….. ta využívá č eho… ? 2) U…..techn….. p ř íkon na vstupu je …? uplat ň ují se pouze… ? Menší nap ěť ový zisk =…..? 3)N…..techn… jedná se o kombinaci….. ? Napájecí nap ě tí je… ? Výhody : Uplat ň uje se-…….-……… ?


Stáhnout ppt "Jan Hrabal ME4B Kombinačně logické obvody. Kodér Kodér má …………. Kdy má okamžité hodnoty na vstupech ? Chování lze popsat …………….. 1) 2) To lze zapsat do."

Podobné prezentace


Reklamy Google