Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. MASOPUST POUŽITÉ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. MASOPUST POUŽITÉ."— Transkript prezentace:

1

2 Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. MASOPUST POUŽITÉ OBRÁZKY: KLIPART, FOTO: AUTOR MASOPUST, MASOPUST, DO KOLA MĚ, HOLKA, PUST!

3 MASOPUST = MASO + PŮST  PŘEDĚL MEZI ZIMNÍM ČASEM A ČASEM PROBOUZEJÍCÍ SE PŘÍRODY  ZAČÍNÁ PO 6. LEDNU  KONČÍ V MASOPUSTNÍ ÚTERÝ – 40 DNÍ PŘED VELIKONOCEMI  40 DNÍ – OBDOBÍ PŮSTU – STŘÍDMOSTI V ZÁBAVÁCH I STRAVOVÁNÍ

4 TRADIČNÍ MASKY ZVÍŘAT

5 TRADIČNÍ MASKY OSOB.

6 M ASOPUST VE ŠVIHOVĚ

7 SPRAVEDLNOST, HEJTMAN A RYCHTÁŘ NÁVŠTĚVA NA FAŘE

8 S PRAVEDLNOST MÁ V KNIZE ZAPSANÉ DOBRÉ I ŠPATNÉ SKUTKY OBYVATEL TI SE MUSÍ VYKOUPIT MASOPUSTNÍM POHOŠTĚNÍM

9 BÁBA S NŮŠÍ V NŮŠI NOSÍ DĚDKA – VYCPANOU LOUTKU NĚKDY OPAK – V NŮŠI JE NAVLEČENÝ ČLOVĚK A LOUTKA JE PŘIPOUTÁNA NA PŘEDNÍ STRANĚ NŮŠE

10 KOBYLA A KOŇSKÝ HANDLÍŘ MASKU KOBYLY TVOŘÍ DVA LIDÉ PRVNÍ CHODÍ VZPŘÍMENĚ, DRUHÝ JE PO CELOU DOBU OHNUTÝ A DRŽÍ SE PRVNÍHO V PASE.

11 Ž ENICH A NEVĚSTA – VĚTŠINOU SE ZA NEVĚSTU PŘEVLÉKÁ MUŽ A ZA ŽENICHA ŽENA ŘEZNÍK V TRADIČNÍM OBLEKU

12 H OLIČ NA POČKÁNÍ OHOLÍ, OSTŘÍHÁ MÍSTO PĚNY NA HOLENÍ POUŽÍVÁ ŠLEHAČKU

13 V ODNÍK, KAT A KUCHAŘ.

14 O BCHŮZKY PO DOMECH KAPELA, TANEČEK, POHOŠTĚNÍ – KOBLIHY, ŠIŠKY, UZENÉ MASO, SLANINA A NĚCO PRO ZAHŘÁTÍ

15 Z HUSTA, CHLAPCI, ZHUSTA, KONEC MASOPUSTA. M ASOPUST SE KRÁTÍ, UŽ SE NENAVRÁTÍ.


Stáhnout ppt "Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. MASOPUST POUŽITÉ."

Podobné prezentace


Reklamy Google