Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Strojírenství

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Strojírenství"— Transkript prezentace:

1 Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Strojírenství
Zdroje Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Strojírenství Název předmětu: Strojírenství Název a ID tématu: UvP_STROJ_ST3 Utěsňování součástí a spojů Zpracoval(a): Ing. Josef Martinák

2 Druhy těsnění Zdroje Textová stránka
MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.

3 Zdroje Statické těsnění Zabraňuje průniku látek mezi vzájemně nepohyblivými díly. Statická těsnění se při montáži plasticky tvarují. Dle konstrukčního řešení statická těsnění rozdělujeme na: plochá těsnění tekuté nebo pastovité těsnicí materiály profilová těsnění Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.

4 Dle konstrukčního řešení rozdělujeme dynamická těsnění na:
Zdroje Dynamické těsnění Zabraňuje průniku látek mezi vzájemně pohyblivými díly. Těsnění nebývá dokonalé a propouští vždy malé množství látky. Dle konstrukčního řešení rozdělujeme dynamická těsnění na: kluzná těsnění bezdotyková těsnění Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.

5 Kluzná těsnění Plstěný kroužek ČSN 02 3655
Zdroje Kluzná těsnění Plstěný kroužek ČSN Používá se k utěsnění tuku pro teploty od -40 °C po +80 °C. Před montáží je nutné plstěný kroužek napustit směsí minerálního oleje a loje, nebo parafínem, případně hustým olejem. Těsnění pomocí plstěného kroužku není vhodné pro prašné prostředí a má velké tření. Povrch hřídele má být: pro obvodové rychlosti v = 4 ÷ 5 m.s-1 jemně soustružený, pro rychlosti v = 6 ÷ 8 m.s-1 broušený a lapovaný. Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.

6 Kluzná těsnění Hřídelový těsnicí kroužek - GUFERO
Zdroje Kluzná těsnění Hřídelový těsnicí kroužek - GUFERO Používá se k těsnění pro teploty do +100 °C a obvodové rychlosti do 10 m.s-1. Hřídelové těsnicí kroužky jsou normalizované. Konstrukční provedení může být klasické nebo s prachovkou. Hřídelové těsnící kroužky plní čtyři základní funkce – zadržují mazací médium, těsní proti znečišťujícím látkám, oddělují dvě různé látky a odolávají tlaku. Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.

7 Hřídelový těsnicí kroužek - GUFERO
Zdroje Hřídelový těsnicí kroužek - GUFERO Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje. 3. DILLINGER, Josef a kol. Moderní strojírenství: pro školu i praxi. Vydání první. Praha: Europa-Sobotáles, ISBN

8 Bezdotyková těsnění Štěrbinové těsnění
Zdroje Bezdotyková těsnění Štěrbinové těsnění Těsnění má malou odolnost proti jemnému prachu a vlhkosti.Prodloužením štěrbiny a vyplněním radiálních drážek plastickým mazivem lze jeho účinnost zlepšit. Labyrintové těsnění Těsnění je velmi účinné při vyšších rychlostech i prašném prostředí.Labyrinty jsou vyplněny plastickým mazivem, s jejich počtem stoupá i účinnost těsnění, ta lze zvýšit i prodloužením těsnicích mezer. Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.

9 Seznam použitých zdrojů
Zdroje Seznam použitých zdrojů 1. KŘÍŽ, Rudolf a kol. Stavba a provoz strojů I: Části strojů. Praha: SNTL, L13-C2-V-43f/25559. 2. Konstruování strojních součástí. Vysoké učení technické v Brně. Brno: VUTIUM, ISBN 3. DILLINGER, Josef a kol. Moderní strojírenství: pro školu i praxi. Vydání první. Praha: Europa-Sobotáles, ISBN Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.


Stáhnout ppt "Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Strojírenství"

Podobné prezentace


Reklamy Google