Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Evropa jako celek má příznivé přírodní podmínky vhodné pro zemědělství a sídla  zdroje nerostných surovin jsou ale již částečně vyčerpány  přes určité.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Evropa jako celek má příznivé přírodní podmínky vhodné pro zemědělství a sídla  zdroje nerostných surovin jsou ale již částečně vyčerpány  přes určité."— Transkript prezentace:

1  Evropa jako celek má příznivé přírodní podmínky vhodné pro zemědělství a sídla  zdroje nerostných surovin jsou ale již částečně vyčerpány  přes určité shodné rysy existují mezi jednotlivými státy a regiony velké rozdíly  ekonomická úroveň klesá od západu k východu

2  hlavní evropská rozvojová osa – tzv. „Modrý banán“:  Vede ze střední Anglie, přes Nizozemí na sever Francie, podél Rýna do Švýcarska a severní Itálie  Nejvýznamnější prům. oblasti, největší hustota ob.  druhá evropská rozvojová osa :  prochází středem Evropy (vede i přes ČR), je méně významná

3  výhodná geografická poloha  významná úloha moře  bohaté přírodní zdroje  ohnisko lidského pokroku  významný vliv Evropy na zbytek světa  významné postavení služeb v ekonomickém sektoru  vyspělá populace  vysoká míra urbanizace a většinou vysoká životní úroveň  většinou kvalitní a hustá komunikační síť  ekonomická integrace (EU)


Stáhnout ppt " Evropa jako celek má příznivé přírodní podmínky vhodné pro zemědělství a sídla  zdroje nerostných surovin jsou ale již částečně vyčerpány  přes určité."

Podobné prezentace


Reklamy Google