Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilRostislav Němeček
1
Program Leonardo da Vinci- projekt mobility Název projektu: „Klíčové komponenty v EU“ datum stáže: 10.9.-30.9.2010 místo stáže: SRN Hynek Salák HT2
2
Angermünde Stát: Brandenburg, SRN Výška: 50 m nad mořem. Rozloha: 326,44 km ² Počet obyvatel:14 429 Starosta: Wolfgang Krakow Rok založení: 1233 Asi 80km od Berlína
3
Umístění města Angermünde v Německu
4
Německá kuchyně Liší se regionální kuchyní Mnoho druhů pečiva. Mají rádi těstoviny a brambory. Spousta masných výrobků (salámy, tlačenky,..) a sýrů. Velmi oblíbené jsou klobásy a párky, také dorty a zákusky. Mají však zvláštní kombinace. Nejzajímavější je řízek s omáčkou nebo špageti s párkem. Mají rádi dobré pivo a víno, kávy i čaje.
5
Škola ABW Soukromá škola pro sport, design a obchod. Práce v průmyslových, technických, obchodních, informačních technologiích, stravování, ekonomice Od roku 1991 Škola má dobré vztahy se školami v České republice- v Třebíči a v Teplicích. Žáci byli ubytováni v internátu této školy.
6
Praxe Kuchař-Číšník, Hotelnictví: gastronomická zařízení Cestovní ruch: škola se zaměřením na tento obor Cukrářka: pekárna Aranžérka: firma Certa Já jsem pracoval v kuchyni, kde se vařilo a jídlo se rozváželo do různých škol.
7
Kulturní program Město Berlín, Schwedt, Prenzlau Polské město Štětín Město Stralsund s mořským akváriem Baltské moře (ostrov Usedom)
8
Seminář o německých vínech Dozvěděli jsme se něco o výrobě a zpracování, viděli film. A některá vína jsme i ochutnali. Bílá: Clasic (klasické) Halbtrocken (polosuché) Süß (sladké) Červená: Dornfelder Halbtrocken (polosuché) Lieblich(sladké) Více nám chutnala vína bílá, dívkám vína sladká.
9
Seminář o mořských plodech O přípravě mořských plodů jsme viděli film, něco si o nich řekli. Nejzajímavější však byla samotná příprava plodů. Humr Langusty (langustový salát) Krevety (krevetový koktejl) Mušle (vorčestr a tabasco) Tento kurz pro nás připravil Lutz Schneider s kolegou.
11
Seminář o sýrech Viděli jsme film o výrobě a použití sýrů. Ve skupinách jsme připravovali: Sýrovo-fenyklová polévka Gordon blue se sýrem a brambory zapečenými se sýrem Sýrové předkrmy a dezerty
12
Ostatní fotografie
16
Děkuji za pozornost
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.