Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
VÝČEPNÍ ZAŘÍZENÍ, ČEPOVÁNÍ PIVA
Stolničení, KC3
2
Cíl dnešní hodiny Zjistit z jakých částí se skládá výčepní zařízení
Znát různé způsoby čepování piva používané u nás Vyznat se v nejčastějších chybách při čepování piva
3
Co se dále dozvíme? Jaký plyn je v tlakových bombách
Že se točí kolotoč nebo zmrzlina, pivo se čepuje. jak načepovat čochtana Podíváme se na videa s mistrem světa v čepování piva.
4
Výčepní zařízení
5
Tlakové zařízení Tvorba přetlaku Dříve vzduch Dnes CO2, N2, biogon
6
Redukční ventil Manometrů Přípojky k tlakovému zařízení
Skládá se z: Manometrů Přípojky k tlakovému zařízení Přípojky k hadici Regulačního šroubu Uzavíracího ventilku
7
Pivní potrubí a hadice Nutná pravidelná sanitace!
8
Narážecí hlavice
9
Výčepní stolice Jsou v ní zabudované výčepní kohouty (pípy)
10
Čepování piva Pozor! Správně se říká „čepovat“ nikoliv „natočit“
Existují různé způsoby čepování piva. Jednotlivé pivovary doporučují způsob čepování pro to jejich pivo. V ČR obliba vysoké a husté pěny.
11
Způsoby čepování piva U nás nejčastější: Na hladinku – na jednou
S čepicí – na dvakrát nebo třikrát Vždy by sklenice měla být pod úhlem 45°a pivo by mělo téct po stěně sklenice. Sklenice by měla mít teplotu piva. cepovani-piva-pro-pokrocile
12
Další způsoby čepování piva
Mlíko – pouze pěna. Čochtan – anglický styl, bez pěny. Šnyt (košt) – malé pivo v půllitru, pro degustace.
13
Chyby při čepování piva
spatne-cepovani-piva Další chyby: Namrazené sklenice Pivo moc pění Pivo málo pění Pivo moc studené nebo teplé
14
Chyby piva (z videa) Špatné umytí sklenice Voda ve sklenici
Pohybování se sklenicí v průběhu čepování Podmíráky Nedostatečná sanitace (špinavé trubky)
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.