Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronika Reprodukce barevného obrazu EL29 Ing. Ludmila Nevařilová ELEKTROTECHNIKA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronika Reprodukce barevného obrazu EL29 Ing. Ludmila Nevařilová ELEKTROTECHNIKA."— Transkript prezentace:

1 UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronika Reprodukce barevného obrazu EL29 Ing. Ludmila Nevařilová ELEKTROTECHNIKA

2 REPRODUKCE BAREVNÉHO OBRAZU

3 SNÍMÁNÍ OBRAZU »Barevný obraz se snímá pomocí CCD prvků dvěma metodami: »Použijí se tři samostatné CCD snímače (pro tři základní barvy R, G a B), před které se umístí barevné filtry. »Použije se jediný CCD snímač a před jednotlivé pixely se šachovnicově umístí barevné filtry.

4 SNÍMÁNÍ JEDINÝM CCD ČIPEM »Bayerovo uspořádání filtrů: »Obraz se z takovéhoto CCD načte běžným způsobem a teprve v dalších obvodech se plnohodnotné barvy jednotlivých pixelů interpolují z nejbližších pixelů jednotlivých barev RGB.

5 SNÍMÁNÍ TŘEMI CCD ČIPY »Optická soustava obraz rozdělí na obrazy pro tři CCD snímače.

6 PRINCIP CCD ČIPŮ »Snímací prvek CCD typu FT »nejjednodušší typ »snímací prvek je rozdělený na dvě části »nedostatkem je mazání obrazu ve svislém směru u světlých míst »Snímací prvek CCD typu IL »jsou vloženy paměťové posuvné svislé registry »Snímací prvek CCD typu FIT »paměťová část je zakrytá neprůhledným materiálem

7 ŘÁDKOVÝ PRVEK CCD »Světlocitlivé buňky ( až 1024) uspořádané do jediného řádku. »Dva posuvné a současně i paměťové registry s polovičním počtem buněk. »Používá se ve studiových filmových snímačích.

8 PRINCIP FUNKCE CCD 1 3 2 3 1 2 Si SiO 2 Výstup - +

9 SEZNAM POUŽITÉ LITERATURY KUBA, Petr; VÍT, Vladimír. Televizní technika: studiové zpracování televizního signálu. 1. vyd. Praha: BEN - technická literatura, 2000, ISBN 80-86056-88-0. VÍT, Vladimír. Televizní technika: přenosové barevné soustavy. Praha: nakladatelství BEN, 1997, 919 s. ISBN 80-86056-04-X.


Stáhnout ppt "UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronika Reprodukce barevného obrazu EL29 Ing. Ludmila Nevařilová ELEKTROTECHNIKA."

Podobné prezentace


Reklamy Google