Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kojenec Fáze prenatálního vývoje zahrnuje dobu od početí po narození dítěte a trvá přibližně 40 týdnů. Kromě zásadního významu biologického vývoje jsou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kojenec Fáze prenatálního vývoje zahrnuje dobu od početí po narození dítěte a trvá přibližně 40 týdnů. Kromě zásadního významu biologického vývoje jsou."— Transkript prezentace:

1

2 Kojenec Fáze prenatálního vývoje zahrnuje dobu od početí po narození dítěte a trvá přibližně 40 týdnů. Kromě zásadního významu biologického vývoje jsou v tomto období také pokládány základy pro citový vztah mezi matkou, resp. oběma rodiči, a (zatím očekávaným) dítětem. Skutečnost očekávání dítěte má značný vliv na život obou jeho rodičů; dítě jim přinese na jedné straně velké obohacení, na straně druhé nutnost určitých změn životního stylu a společenských rPozice partnera matky bývala v minulosti podceňována jako málo významná, nicméně i od něho těhotenství jeho partnerky leccos vyžaduje. Musí se vyrovnat mimo jiné s určitou proměnou osobnosti nastávající matky a posléze i s faktem, že dítě nárokuje mnoho jejího času a pozornosti, které ona tím pádem nemůže věnovat jemu. Pro matku samotnou pak těhotenství znamená nikoli období klidu a vyrovnanosti, nýbrž značnou zátěž psychickou, tělesnou i společenskouolí.

3 Batole Miminko se začíná přizpůsobovat podmínkám života. Důležitý je kontakt s jeho matkou pomocí dotyku, hlasu a zraku. Dítě převážně jen spí, jí, vylučuje a křičí. Je to pro něj velmi zátěžová situace - najednou má mnoho činností - musí mám dýchat, sát.. Toto období trvá zpravidla 6 týdnů. Kojenecké období

4 P ř edškolák Fáze prenatálního vývoje zahrnuje dobu od početí po narození dítěte a trvá přibližně 40 týdnů. Kromě zásadního významu biologického vývoje jsou v tomto období také pokládány základy pro citový vztah mezi matkou, resp. oběma rodiči, a (zatím očekávaným) dítětem. Skutečnost očekávání dítěte má značný vliv na život obou jeho rodičů; dítě jim přinese na jedné straně velké obohacení, na straně druhé nutnost určitých změn životního stylu a společenských rolí.

5 školak Dítě se narodí z nechtěného těhotenství - pro dítě samotné to představuje jisté riziko budoucích problémů, přičemž problémy nemusí, nicméně mohou za určitých okolností nastat. U těchto dětí byla pozorována v průměru vyšší nemocnost, školní problémy, nižší úroveň sociálních dovedností a zvýšená tendence k obezitě (jídlo má nahradit neuspokojené psychické potřeby).

6 pubertak Nutno podotknout, že by bylo omylem domnívat se, že v rámci denního režimu je puberťák živočichem pasivním nebo snad dokonce laxním. Při vědeckém výzkumu chování tohoto druhu byly objeveny autentické písemné záznamy, dokazující, že jedinci ve vyšším stadiu vývoje některé své činnosti plánují. Tento fenomenální objev osvětlil některé dlouho nepochopitelné jevy jako např. prohlášení ležícího puberťáka "...mám toho moc" a potvrdil domněnku, že puberťák je schopen cíleného písemného projevu, o čemž se vedly vášnivé vědecké spory. Tato skutečnost ve svém důsledku též vysvětluje, proč je v pozdějších vývojových stadiích chov téměř nemožný a výcvik a priori iluzorní. Vědci po dlouhém váhání uvolnili pro veřejnost část objevené písemnosti, takže vám jí můžeme jako prvním na těchto stránkách nabídnout.

7 Dosp ě lí Vývojové etapy života Ontogeneze - zkoumá vývoj psychiky člověka od narození po stáří Fylogeneze - zkoumá vývoj člověka jako druh (od pračlověka) Periodizac e člověka: 1. Prenatální období = období...[ Pokračování článku ][ Pokračování článku ]

8 starý Ahoj chtěla byc se zeptat na vaše názory a zkušenosti. Máme poměrně,,mladou rodinu,,(hodně generací)nejstarším členem naší velké rodiny je můj pradědeče(samuelův prapra ) kterému je 90 let. Donedávna se o sebe dokázal postarat sám je to tak 6 týdnů, co musel do nemocnice, kvůli oteklým nohám, které ho bolely, byl tam ani ne 4 dny a stal se z něj takový věchýtek, neuvěřitelně zhubl spadl ve sprše(což nechápeme jak to mohli dopustit) nedokázal se ani sám posadit najíst a to z ničeho nic, ještě před tím než šel do nemocnice bydlel sám a dokázal si uvařit poklidit atd.. a jednou za týden jsme za ním někdo z rodiny jezdili Striktně odmítá jakoukoliv pomoc pečovatelky?Nosila by mu domů oběd(ne nechce, protože by mu to nechutnalo! ) domov důchodců či jiná podobná instituce nepřipadá v úvahu, jakmile se o tom zmíníme je jak u vytržení! i když kdyby moje prababička žila(zemřela před 7 lety) tak by do domova šli dokonce měla i předem sjednané místo… Když byl děda poslední den v nemocnici požádal mou babičku, aby si ho vzala k sobě, že si uvědouje, že to sám doma nezvládne. babička byla nejdříve štastná, ale ted se o ní začínáme bát!! má mnohem větší nervy, než když byl pradědeček u sebe! musela kvůli němu upravit dům dát postel dolů do obýváku k televizi, koupit mu bezdrátová sluchátku odstranit koberečky, o které by mohl zakopnout… Můj děda odešel kvůli němu k nám na chatu, jelikož by se ani na zprávy nepodíval!


Stáhnout ppt "Kojenec Fáze prenatálního vývoje zahrnuje dobu od početí po narození dítěte a trvá přibližně 40 týdnů. Kromě zásadního významu biologického vývoje jsou."

Podobné prezentace


Reklamy Google