Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Www.zlinskedumy.cz ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Www.zlinskedumy.cz ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 www.zlinskedumy.cz ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací oblastPřírodovědné vzdělávání Vzdělávací oborFyzika Tematický okruhKinematika hmotného bodu TémaKinematika hmotného bodu Tematická oblastKinematika hmotného bodu NázevPříklady na rovnoměrně zpomalený přímočarý pohyb AutorMgr. Přemysl Strážnický Vytvořeno, pro obor, ročníkzáří 2013, strojírenství, stavebnictví, technické lyceum, elektrotechnika 1. r. AnotaceŘešené příklady na rovnoměrně zpomalený přímočarý pohyb Přínos/cílové kompetencePochopení a aplikování vztahů pro výpočet zrychlení, okamžité rychlosti, dráhy a času VY_32_INOVACE_08_10

2 Příklady na rovnoměrně zpomalený přímočarý pohyb Prezentace je určena všem žákům 1. ročníku technických oborů na SŠ. Rozšiřuje poznatky žáků z kinematiky o rovnoměrně zpomalených přímočarých pohybech.

3 Příklady na rovnoměrně zpomalený přímočarý pohyb Příklad 1.: Automobil zastavil z rychlosti 90km/h za 5 sekund. S jakým průměrným zrychlením se pohyboval a jakou dráhu při brzdění urazil?

4 Příklady na rovnoměrně zpomalený přímočarý pohyb

5 Příklady na rovnoměrně zrychlený přímočarý pohyb

6 Příklady na rovnoměrně zpomalený přímočarý pohyb

7

8

9 Příklad 4.: Automobil snížil rychlost z rychlosti 25 m/s na 15 m/s za 5 sekund. S jakým průměrným zrychlením se pohyboval a jakou při brzdění urazil dráhu?

10 Příklady na rovnoměrně zpomalený přímočarý pohyb

11 Příklad 5.: Vlak jedoucí rychlostí 90 km/h je možno zastavit za 50s. V jaké vzdálenosti před zastávkou ve stanici musí strojvedoucí začít brzdit, jestliže pohyb vlaku považujeme za rovnoměrně zpomalený?

12 Příklady na rovnoměrně zpomalený přímočarý pohyb

13 Zdroje a prameny 1.vlastní


Stáhnout ppt "Www.zlinskedumy.cz ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google