Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

pro děti Veronika Šolínová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "pro děti Veronika Šolínová"— Transkript prezentace:

1 pro děti Veronika Šolínová
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/ Detektivka pro děti Veronika Šolínová

2 začínající detektivy Autor: Svatopluk, Hrnčíř
Kniha: Sedm sněhuláků a jiné případy pro začínající detektivy  Autor: Svatopluk, Hrnčíř Nakladatelství: Albatros Počet stran: 157 Ilustroval: Marcel Stecker Rok vydání: 2006 ISBN: (Obr.1, Hrnčíř, 2006, titulní strana)

3 Obsah: Zapeklité detektivní příběhy pro začínající detektivy se spoustou záhad, ale také stop, náčrtků či map, které vedou k rozuzlení případů. V jednotlivých krátkých příbězích budeme svědky všemožných detektivních případů. Ať už se bude řešit případ nalezené peněženky, či krádež vzácného obrazu, ztráty klíče, nebo určování, který pán patří ke kterému psovi, vždy bude zapotřebí důvtipu a pozornosti. Ověřit si úspěšnost detektivních schopností a nadání je v knize možno na konci, kde je uvedeno řešení všech úkolů. (Obsah 1, Databáze knih, 2008, Dostupný z www: < >)

4 Úryvek z knížky: „Chlapče, máš dobrou paměť,“ pochválil ho starší policista. „Ukradený Vesuv ti však musel proklouznout. V zátoce by se nedokázal schovat.“ „Ne, neproklouzl,“ vyhrkl majitel dalekohledu, „ale právě jsem pochopil, co piráti s lodí udělali. Změnili její název! „Sotva,“ ušklíbl se muž v uniformě, „na to neměli čas.“ „Nebylo to tak těžké,“ prohlásil s obdobným úsměškem chlapec. „Stačilo pár tahů štětcem a loď plula pod jiným jménem. Dokonce vím pod kterým.“ (Hrnčíř, 2006, s.61)

5 Bibliografie: Knihy pro děti a mládež: Případ skončil v pátek, Zadržte auto s opičkou, Prázdniny s Pradědečkem, Ostrov uprostřed města , Únos krále hádanek, Cestovatel Komínek, Příběh osmého trpaslíka, Kamarád z planety Haf; Kapsa ohnivého mloka, Želva čeká v Babylónu, Detektivní kancelář Dvořák & Filip, Talisman spiklenců, Lovci z Ohňové hory, Ostrov Uctívačů ginga, Poklad Uctívačů ginga, Osada na konci světa, Klub dobrodruhů, Maják Uctívačů ginga, Sedm sněhuláků Komiks pro děti a mládež: Cour a Courek, Kouzelná koloběžka, Vynálezy pana Semtamťuka, Nápady pana Semtamťuka

6 Série: Klub tygrů Autor: Thomas, Brezina
Kniha:  Oživlá mumie Série: Klub tygrů Autor: Thomas, Brezina Nakladatelství: Fragment Počet stran: 128 Překlad: Dagmer Steidlová Ilustroval: Naomi Fearnová Rok vydání: 2012 ISBN: (Obr.2 Brezina, 2012, titulní strana)

7 Obsah: Kniha s názvem Oživlá mumie je již několikátým dobrodružstvím party dětí, která si říká Klub tygrů. Patří sem svalnatý Patrik, tvrdohlavá Biggi a Luk, který je velký počítačový fanda. Biggi, Luk a Patrik přijedou do Egypta za Lukovým strýcem Augustem Kantnerem, který je egyptolog a našel “ztracenou” pyramidu. Když je taxík doveze na místo, nejdřív není nikde vidět ani živáčka, ale během chvilky začnou z chodby pyramidy vybíhat poloomámení lidé. Tygři zavolají radiovým zařízením pomoc a vydají se do pyramidy. Tam narazí na sarkofág, z kterého začne vylézat oživlá mumie a mluví na ně nějakou starou, tajuplnou řečí. Tygrům se podaří odhalit, že vše byla jen fikce a kdo a proč za tím vším stojí. Pachatel jim však uniká. (Obsah 2, Wolf, 2012, Dostupný z www: < >)

8 Úryvek z knížky: „To… to byly ty nejstrašnější minuty, co jsem kdy zažil!“ sténal Patrik. Podíval se na hodinky a zavrtěl zmateně hlavou. „Chtěl jsem říct – hodiny! Koukám, že jsme byli uvnitř asi tři hodiny!“ Biggi s Lukem si ověřili, že tři hodiny uběhly i na jejich hodinkách. „Lidi, připadám si jako v nějkém hororu,“ podotkl Luk. „Vždyť jsme tam nemohli být déle než deset minut!“ „Třeba nás ta mumie nějak… zaklela a třeba jsme tam byli opravdu tři hodiny,“ přemýšlela Biggi. (Brezina, 2012, s.36)

9 Bibliografie: Série: Tajný úkol pro tebe, Marka, Mega a Fantoma
Šíleně divocí andílci Případ pro tebe a Tygří partu Naše tajemství Klukům vstup zakázán! Jen pro čarodějnice Klub záhad Dračí srdce Dívčí tajemství Detektivní kancelář junior Čtyři kamarádi v akci Hledači pokladů - trojčata

10 Kniha: Záhada červené ponožky
Série: Dektiv Klubko Autor: Ursel, Schefflerová Nakladatelství: Fragment Počet stran: 110 Překlad: Dagmer Steidlová Ilustroval: Hannes Gerber Rok vydání: 2008 ISBN: (Obr.3 Schefflerová, 2008, titulní strana)

11 Obsah: Kniha má čtrnáct kapitol. V těch je vždy samostatný příběh, kde je jednoduše popsán zločin, který je v té kapitole také vyřešen. Ale řešení není hned napsáno. Je tam otázka s nápovědou pro děti, která odkazuje třeba na obrázek, jenž má pomoci při pátrání. Řešení je zašifrováno a lze jej přečíst jen pomocí přiložené červené folie.   (Obsah 3, Knihy, 2008, Dostupný z www: < >)

12 Úryvek z knížky: Tohle není případ pro Klubka, myslí si detektiv. Když pak, ale vidí trhovkyni, jak sedí za svými hlávkami salátu a pláče, připadá si jako ničema. „Jakpak ten zloděj vypadal?“ ptá se za chvíli ustaraně. Trhovkyně se dvakrát zhluboka nadechne, hlasitě se vysmrká a pak klidně oznámí: „No, vypadal úplně normálně. Myslím, myslím, že měl malou bradku. Ale všechno se to seběhlo tak rychle!. (Schefflerová , 2008, s. 25)

13 Bibliografie: Série: Detektiv Klubko Knihy: Tajemství žlutého kufru
Případ černého ducha Podvodník s růžovým hrochem

14 Kniha: Případ nepolapitelného sprejera
Série: Dvojčata v akci Autor: Vojtěch, Steklač Nakladatelství: Albatros Počet stran: 119 Ilustroval: Milan Starý Rok vydání: 2007 ISBN: (Obr.4 Steklač, 2007, titulní strana)

15 Obsah: Dvojčata Martin a Andrea žijí ve starém domě v centru Prahy. Jednoho dne se do domu přistěhují také dvojčata, Kvido a Hugo, detektivové ve výslužbě.  Kniha Případ nepolapitelného sprejera volně navazuje na knihu Poklad hraběte Domanina (starší bratr Pana Mautnera spáchal sebevraždu a on neví, proč. A tak se detektivní kancelář Huklor (Martin, Andrea, Kvído a Hugo) ujímá případu. Druhý případ se týká neznámého sprejera, který ničí fasády domů v okolí. V tomto příběhu spíš než velké dobrodružství čeká Martina a Andreu dlouhé sledování možných pachatelů). (Obsah 4, Databáze knih, 2014, Dostupný z www: < >)

16 Úryvek z knížky: Měl jsem štěstí, že jsem byl u telefonu dřív než Andrea, když zazvonil. Stál jsem totiž v kuchyni a my se ségrou ve svých pokojích telefonní paralelky nemáme. Ne že by to nešlo zařídit, ale rodiče si naivně myslí, že když je telefon v obýváku a v kuchyni, tak mají všechno pod kontrolou. Jenže to by mohlo platit jedině v případě, kdyby byli v jednom kuse doma a nechodili na různé reklamní akce, při kterých naše rodina může získat lacinou dovolenou za pouhých pár šušní. (Steklač, 2007, s. 52)

17 Bibliografie: Série: Bořík, Pekelná třída, Dáda, Dvojčata v akci, Golem, Žlutý Robert Knihy: Detektiv Bondybej 001, Béďa Dynamit a spol., Hrátky s pastelkou, Bohoušek a spol., Tajemství Old Nicka, Tajemství skarabea, Ahoj, prázdniny, Aleš a spol., Dobrodružství tajného agenta Pankráce Tangenta, Mirek a spol., Mořský drak, Čenda a spol., Plecháček, Jak jsme putovali za dobrodružstvím, Holky a spol. , Holky z první pětky, Případ strašidelného mnicha, Nejen milostné dopisy, Jak jsme se učili slušně nadávat, Šeredka

18 Série: Detektivní kancelář Podkova Autor: Karin, Müllerová
Kniha:  Hon na zloděje Série: Detektivní kancelář Podkova Autor: Karin, Müllerová Nakladatelství: Mladá fronta Počet stran: 120 Překlad: Jana Kudělová Ilustroval: Peter Klaucek Rok vydání: 2006 ISBN: X (Obr.5 Müllerová, 2006, titulní strana)

19 Obsah: Kristýna, Karolína a Filip rozumí dobře koním a navíc řeší zapeklité případy ve své detektivní kanceláři Podkova. V okolí jízdárny rodiny Martenových se množí krádeže sedel. Všechny okolnosti nasvědčují tomu, že tento statek je dalším cílem zlodějů. Filip, Karolína a Kristýna se hned pustí po horké stopě. Krádeže by mohly jízdárnu přivést na mizinu, a tak když jde do tuhého, trojice kamarádů odvážně zakročí. Náhodou se jim podaří najít překladiště s ukradenými sedli z minulé noci. Týna, která zůstala sama hlídat, se odvážně schová v náklaďáku, který sedla odváží z překladiště.Díky mobilnímu telefonu se pachatele podařilo dopadnout. (Müllerová, 2006)

20 Úryvek z knížky: Kristýna v jediném okamžiku pojala plán. „Na koně! Musíme honem zpátky říct o tom našim a Toníčkovi. Vypadá to, že ta hromada sedel pod dekami je jen kořist z minulé noci. Co ukradli před tím už zřejmě stačili odvézt. Tohle je jen jakýsi mezisklad. Určitě čekají, až se setmí, aby sedla odvezli. Navrhuji toto: Ty zavoláš na policii, Filipe, a ty, Karolíno, všechno zapíšeš do palubního deníku. Já zalarmuji našeho Toníčka.“ (Müllerová, 2006, s. 100)

21 Bibliografie: Série: Detektivní kancelář Podkova Dobrodružství na koni
Knihy: Tajemství hřebce Amarila, Na vlastní pěst, Případ opuštěného poníka, Zločin na dostihové dráze, Únos na jízdárně, Zaříkávač koní, Případ Caruso, Hon na zloděje, Dobrodružství poníka Robina, V posledním okamžiku, Úkryt v lese, Nebezpečná hra, Tajemství cirkusu Lombardi, Riskantní nasazení, Spiknutí na jezdeckých závodech

22 Použitá literatura: HRNČÍŘ, Svatopluk. Sedm sněhuláků a jiné případy pro začínající detektivy. 1. vyd. Praha: Albatros, 2006, 157 s. Karneval. ISBN BREZINA, Thomas. Případ pro tebe a Klub Tygrů. 1. vyd. Ilustrace Naomi Fearn. Praha: Fragment, 2012, 124 s. Klub Tygrů. ISBN SCHEFFLER, Ursel. Detektiv Klubko. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Fragment, 2008, 110 s. Detektiv Klubko. ISBN STEKLAČ, Vojtěch. Dvojčata v akci. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Albatros, 2007, 119 s. Karneval. ISBN MÜLLER, Karin. Hon na zloděje. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Mladá fronta, 2006, 115 s. Detektivní kancelář Podkova. ISBN X.

23 Obsah 1. Databáze knih. Sedm sněhuláků a jiné případy pro začínající detektivy [online]. Databazeknih ČR. Nestr [cit ]. Dostupný z www: < >. Obsah 2. WOLF, Drawen. Klub tygrů: Oživlá mumie [online]. Wolf Draven’s Dream Bookshelves ČR. Nestr [cit ]. Dostupný z www: < >. Obsah 3. Knihy. Detektiv Klubko: Záhada červené ponožky [online]. Topvip.cz ČR. Nestr [cit ]. Dostupný z www: < >. Obsah 4. Databáze knih. Dvojčata v akci: Případ nepolapitelného sprejera [online]. Databazeknih ČR. Nestr [cit ]. Dostupný z www: < >.

24 Obr. 1 HRNČÍŘ, Svatopluk. Sedm sněhuláků a jiné případy pro začínající detektivy. 1. vyd. Praha: Albatros, 2006, 157 s. Karneval. ISBN Obr. 2 BREZINA, Thomas. Případ pro tebe a Klub Tygrů. 1. vyd. Ilustrace Naomi Fearn. Praha: Fragment, 2012, 124 s. Klub Tygrů. ISBN Obr. 3 SCHEFFLER, Ursel. Detektiv Klubko. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Fragment, 2008, 110 s. Detektiv Klubko. ISBN Obr. 4 STEKLAČ, Vojtěch. Dvojčata v akci. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Albatros, 2007, 119 s. Karneval. ISBN Obr. 5 MÜLLER, Karin. Hon na zloděje. 1. vyd. Ilustrace Hannes Gerber. Praha: Mladá fronta, 2006, 115 s. Detektivní kancelář Podkova. ISBN X.


Stáhnout ppt "pro děti Veronika Šolínová"

Podobné prezentace


Reklamy Google