Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jezdecký klub Počin byl založen v roce 2001 jako jeden z klubů občanského sdružení Počernická iniciativa –POČIN. Náš oddíl je členem České jezdecké federace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jezdecký klub Počin byl založen v roce 2001 jako jeden z klubů občanského sdružení Počernická iniciativa –POČIN. Náš oddíl je členem České jezdecké federace."— Transkript prezentace:

1

2 Jezdecký klub Počin byl založen v roce 2001 jako jeden z klubů občanského sdružení Počernická iniciativa –POČIN. Náš oddíl je členem České jezdecké federace (ČJF), ale i několika dalších spolku (ČHS, ČATHS) Zařizujeme jezdecký kroužek, paravoltiž, hipoterapii i hiporehabilitaci.

3 Hipoterapie Náš oddíl, jak jsem se již zmínila, provozuje hipoterapii. Ne každý ovšem ví, co to znamená a případně co to obnáší. Hipoterapie je léčba pomocí koně – jízda na koni, vodění koně nebo jen prostá společnost či dotýkání se koně. Náš oddíl se na hipoterapii zaměřuje, takže 6x týdně (pondělí – sobota) v dopoledních hodinách přicházejí k nám do oddílu děti, handicapovaní či mentálně postižení lidé, či stálí klienti, př. Z centra Paraple apod.

4 Jezdecký klub Já osobně sem chodím do jezdeckého kroužku. Jednou týdně v určený den pravidelně dochází stálá skupina osob, která vykoná všechno potřebné: Vykydáme stáje, boxy a výběh, podesteleme, vyčistíme koně, jezdíme :D, uděláme vodu a na večer dáme seno a krmení. Jako zázemí máme příjemnou a prostornou maringotku, kam se jistě všichni vejdeme :D. Ovšem docházet do oddílu není naše jediná povinnost. Jednou za pět týdnů musíme mít sobotní službu, při které se dělá vše, co bylo již zmíněno, ale nejezdí se, jen se pomáhá vodit hipoterapie. Chod klubu zařizují naši vedoucí (dobrovolníci) a zvolení praktikanti (dříve členové).

5 Zvířecí osazenstvo Náš oddíl má nejen koně, ale také dvě krásné kozy. A všechno toto zvířectvo bych vám teď ráda představila…

6 Matýsek Mates je mohutný valach (je kastrovaný), který je křížencem Hucula a Fjordského koně. Pro ty, co viděli animovaný film „Na vlásku“: Mates připomíná svým vzhledem čmuchacího koně Maxima :D. Náš oddíl jej využívá převážně na paravoltiž. Na ježdění je sice použitelný, ale je to hróóózný lenoch (pokud na něj nesedne člověk, který z něj „vymáčkne“ úplně všechno).

7 Vesna Vesna je druhá nejstarší klisnička v oddílu. Je to huculka vhodná i pro největší i nejmenší začátečníky, ale i pro pokročilé. Dle informací se ale komisi na ZZVJ (zkoušce základního výcviku jezdce) nelíbí její krk, protože jej má krátký. Je milá, hodná a jezdí na ní naše nejmladší členka oddílu Míša.

8 Betynka Betka je nejstarší klisnička z oddílu. Je to čistokrevná huculka, což dokazuje i její výžeh na boku ve tvaru písmene H. Bet je ale i nejmenší koník, přesto je schopna jít tempem velkých koníků. Z mého hlediska je mojí nejoblíbenější klisničkou. A pozor: Je to úžasná skokanka…

9 Lucka Lucinka je klisnička vzhledově velmi podobná Betce. Je to huculka. Je nejoblíbenější klisničkou dcery naší vedoucí, která s ní dokáže snad všecičko. Je vhodná na hipoterapii, ale bohužel je velmi náladová, takže pod sedlem si občas zazlobí.

10 Holms Holms je celým jménem Helemese, ale protože je to velmi dlouhé, uchytilo se pro něj jméno Holms. Je to štíhlý Anglický plnokrevník, všestranně nadaný, vhodný pro začátečníky i pokročilé, a hlavně velmi šikovný na ZZVJ (zkoušku základního výcviku jezdce), kterou si na něm již několik našich členů úspěšně složilo.

11 Nina Ninuška je mladá pěkná klisnička Slovenského teplokrevníka, kterou má ve vlastnictví jedna z našich členek. Chová jisté sympatie k Lukáškovi. Protože je mladá, je občas trochu lekavá (podezřelé zvuky, neznámé druhy překážek apod.), ale jinak je velmi milá, šikovná a rychle se učí.

12 Lukáš Lukášek je velký valášek Českého teplokrevníka. Původně jezdil jen pod westernovým sedlem, ale když k nám předloni přišel, rychle se naučil i anglii. Je to můj druhý nejoblíbenější koník. Je sice občas nezvladatelný, ale má velmi prostorné a pohodlné chody. Není vhodný pro začátečníky.

13 Koza A nyní přicházejí na řadu další zvířátka: Náš oddíl má také bílou kozu, která trká, trká a trká, ale je s ní sranda. Každý večer se musí podojit, čehož se ujímají většinou starší členové.

14 Kozel Ale máme taky jednoho zlobivého kozla bez růžků :D. S tím se můžete přetlačovat klidně 2 hodiny, ale on se stejně nevzdá. Jinak je to pohodář a kliďas.

15 Kůzle A letos také máme v oddíle na přezimování ročního kozlíka Cameronského. Je to prcek, takže se vejde a prorve všude, kde chce být a je schopen vyskočit i do metr vysokého sudu (malej parchant to je).

16 Zvláštní akce Samozřejmě že nás oddíl má také různé akce. Zúčastňujeme se jezdeckých závodů v různých disciplínách, navštívila nás televize, byli jsme v policejní stáji… Podívejte se tedy na pár fotek :

17

18 Zdroje http://jopocin.rajce.idnes.cz/ http://www.jk-pocin.unas.cz/

19 Pozvánka Na závěr bych vás všechny chtěla pozvat na náš Den otevřených dveří, který se koná 30. dubna 2011 od 9 hodin. Bližší informace naleznete na www.jk- pocin.unas.cz. Doufám, že se tam shledáme ;) Čeká na vás občerstvení zdarma, bohatá tombola a spousta zábavy.www.jk- pocin.unas.cz


Stáhnout ppt "Jezdecký klub Počin byl založen v roce 2001 jako jeden z klubů občanského sdružení Počernická iniciativa –POČIN. Náš oddíl je členem České jezdecké federace."

Podobné prezentace


Reklamy Google