Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zlepšite docházku vašich dětí, -zlepšite jejich šance! Co znamená “dobrá docházka”?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zlepšite docházku vašich dětí, -zlepšite jejich šance! Co znamená “dobrá docházka”?"— Transkript prezentace:

1 Zlepšite docházku vašich dětí, -zlepšite jejich šance! Co znamená “dobrá docházka”?

2 Víte jakou má vaše dítě docházku? Víte jakou má vaše dítě docházku? Víte co to znamená? Víte co to znamená??

3 Tohle je Simona. Je žákyní 7. ročníku a má 90% docházku. Je to dobře? Je to dobře? Co to znamená? Co to znamená?

4 Simona si myslí, že to je dobrá docházka, její rodiče taky. Mají však pravdu? 90% docházka = ½ dne vymeškaného každý týden!! (Co by si myslel váš šéf v práci, kdyby jste též tolik chyběli??). Prakticky je to částečný úvazek! (Co by si myslel váš šéf v práci, kdyby jste též tolik chyběli??). Prakticky je to částečný úvazek!PonÚtStřČtvrPá? Nepřítomna půl dne každý týden

5 Podívejme se na to z blíž... 1 školní rok s 90% docházkou = 4 celé vyučovací týdny ZMEŠKANÉ!!! 38 týdnů v školním roku Září Červenec ? Nepřítomna počas 4 týdnů

6 90% docházka počas 5 let na střední škole… = ½ školního roku zmeškaného! Září Červenec 7.roč. 8.roč. 9.roč. ½ šk. roku vymeškaného 10.roč. 11.roč.

7 Jaké to může mít důsledky na Simonin život……? Výskum ukazuje, že u zmeškaných 17 školních dnů za rok = výsledky z testů GCSE KLESAJÍ. (DfES) O co lepší docházka o to lepší výsledky.

8 Střední škola (Key Stage 4) 4.stupeň Výsledky podle průměrné absence z roku 2003/4 0 20 40 60 80 100 Méně než 15 (7.5 dne) 15-20 (7.5 až 10 dnů) 20-25 (10 až 12.5 dne) 25-30 (12.5 až 15 dnů) 30-35 (15 až 17.5 dne) 35-40 (17.5 až 20 dnů) Nad 40 (20+ dnů) Průměrný počet zmeškaných hodin na žáka 2003/4 % 5 nebo více známek A-C (2.stupně) % dosáhli jakékoliv kvalifikace % 15- let (věku) dosáhli

9 Jako by mohl vypadat Simonin potenciální výdělek? Kvalifikace Potenciální výdělek průměrně na hodinu Bez kvalifikace £7.44 na hod. GCSE skoušky £9.02 na hod. Maturity £10.25 na hod. Vysokošk. diplom £15.01 na hod. Co by jste si pro vaše dítě přáli vy?

10 Takže 90% není až tak dobře jako se ze začátku zdálo. Co můžu jako rodič udělat, aby se docházka mého dítěte zlepšila?

11 Spůsoby pro rodiče na podpoření docházky: 1. Pravidelně zjistěte absence vašeho dítěte. (Požádejte o půl dne jestli je to jednoduchší) a porovnejte si, jestli to souhlasí s vaším vlastním záznamem. 2. Pravidelně si povídejte se svím dítětem o škole a o tom jak se cítí. Omnoho pravděpodobnější, že půjde do školy pokud má pocit, že mu rozumíte a vyslechnete ho.

12 Spůsoby pro rodiče na podpoření docházky: 3. Zatelefonujte nám co nejdříve a oznamte nám proč vaše dítě chybí, a kdy si myslíte že se asi vrátí do školy. Uložte si tel. číslo školy do mobilu – ušetříte tím čas. Oboznamte se se spůsobem, jakým ve škole oznamují absence. 4. Dovolte vašim dětem zůstat doma jen když jsou skutečně nemocné.(poznáte to!!) 5. Vyhýbejte se dovolenkám počas školního roku. školního roku.

13 Spůsoby pro rodiče na podpoření docházky: 6. Obeznamte se se školním rozvrhem a režimem, aby jste se vyhli problémům jako např. že si zapomenou úbor na tělocvik? 7. Pokud máte obavy, tak nám zavolejte – my diskrétně skontrolujeme jejich docházku. 8. CHVALTE A ODMĚŇTE DOBROU DOCHÁZKU: i malé úspěchy, napr. když půjdou do školy na čas i přesto, že se obávají první hodiny!

14 Další rady na zabezpečení dobré docházky: 1. Pokud má vaše dítě problém s docházkou, tak si s ním popovídejte pokojným tónem a vyslechnete si jeho vysvětlení. Vždycky existuje vysvětlení. Možná vás to nenadchne, ale pro vaše dítě to bylo dostatečně vážné na to, aby šlo poza školu. Je velice důležité, aby jste zjistili důvod na jeho absenci. 2. Popovídejte si s námi, aby se problémy vyřešili. Možná vám i vašemu dítěti budeme moci pomoct. Nejste sami.

15 Další rady na zabezpečení dobré dochádzky : 3. Dohlídněte na své dítě a podpořte ho hlavně v čase testů a skoušek a zjistěte kdy má odovzdat zadání a úkoly. 4. Pravidelně kontrolujte žákovský diář a zjistěte co mu chybí a které aktivity vaše dítě dokončilo. 5. Pomozte mu dohonit zmeškané učivo, zmeškané dny neznamenají, že dítě musí vynechat taky zmeškané učivo. 6. Nezapomeňte CHVÁLIT dobrou docházku.

16 Jdi do školy a dosáhni svůj cíl! Kdyby mohli školy zlepšit docházku o 1%, tak by viděli 5-6% zlepšení ve výsledcích. (Department for Education and Skills – odbor školstva) Kdyby mohli školy zlepšit docházku o 1%, tak by viděli 5-6% zlepšení ve výsledcích. (Department for Education and Skills – odbor školstva) Prosíme vás, aby jste pomohli nám a vašemu dítěti tím, že zajistíte, aby byla jejich docházka nad 95%, umožníte jim tak dosáhnout jejich potenciál. Prosíme vás, aby jste pomohli nám a vašemu dítěti tím, že zajistíte, aby byla jejich docházka nad 95%, umožníte jim tak dosáhnout jejich potenciál.


Stáhnout ppt "Zlepšite docházku vašich dětí, -zlepšite jejich šance! Co znamená “dobrá docházka”?"

Podobné prezentace


Reklamy Google