Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PR a moderní technologie při komunikaci s médii a veřejností.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PR a moderní technologie při komunikaci s médii a veřejností."— Transkript prezentace:

1 PR a moderní technologie při komunikaci s médii a veřejností

2 2 O Relative PR Vztahy s médii Media audit Media lobbying Setkání s novináři Tiskové zprávy Průzkumy mínění Press trip Neformální setkání s novináři Monitoring médií + analýza Restrukturalizace komunikace Mediální audit Analýza marketingových materiálů Analýza nástrojů interní komunikace Analýza materiálů pro novináře Monitoring tisku Kompletní zajištění výběrového řízení na dodavatele v oblasti služeb PR Public Affairs Vztahy s veřejnou správou. Pomocí našich kontaktů zajistíme, aby se konkrétní informace dostaly k těm správným uším. Mapujeme možné problémy v předpisech, rozhodnutích a legislativě, které by mohly zkomplikovat firemní rozvoj. Krizová komunikace Mapujeme potenciální komunikační rizika firma a v případě krize rychle jednáme. Příprava na vystoupení v médiích Teorie fungování médií v ČR a zahraniční s praktickými ukázkami. Úvod do rétoriky. Nácvik vystupování před kamerou a pravidla pro vystupování v rozh. a TV. Teorie a nácvik tiskové konference. Simulace rozhovoru s novinářem (TV, rozhlas, tištěná média). Image poradenství Poradenství v oblasti manažerského oblékání a stylu vedení obchodních jednání. Interní komunikace Po konzultacích s managementem navrhujeme systém kroků a opatření, jak komunikovat se zaměstnanci, odboráři nebo akcionáři. Sponzoring Navrhujeme sponzoringové strategie, poradíme s těmi stávajícími.

3 3 PR a novináři Různá média = různé přístupy - deníky, ekonomická média vč. internetu (telefon, e-mail, tisková zpráva) - ICT (tisková zpráva, obrázky, nabídky testů, video, podcasty) - Lifestyle média (obrázky, minimum textu, zajímavý produkt, …) - Ženská média (obrázky, minimum textu, srozumitelnost, …) PR = vztahy s veřejností s nepřetržitým plánovaným úsilím vedoucím k dosažení a udržení dobré vůle a vzájemného porozumění mezi organizací a její veřejností.

4 4 Kde novináři hledají informace 1)Tiskové zprávy, tiskové konference, osobní setkání, … 2)Internetové stránky společnosti -Tiskové zprávy -Loga -Foto managementu -Kontakt pro novináře 3) Monitoring tisku

5 5 Jak zasílat informace DOC, RTF – nejoblíbenější, snadná práce s textem PDF – obtížné používání textu TXT – nepřehledné formátování WEB – oblíbené u IT novinářů, nefunguje u lifestyle / ženských médií SMS – v některých případech rychlý a efektivní způsob Pozor na zaslání nevhodných informací - Pozor na revize ! - Pozor na Vlastnosti dokumentu ! - Pozor na dokumenty, které novinářům nepatří !

6 6 Nové nástroje / hrozby v PR Internet… Blogy… Komunitní média… Podcasty… Videocasty… Nové formy tiskových zpráv…

7 7 Case study 1 - úspěch Background JetBlue je letecká společnost v USA, která patří do segmentu premium low-cost V únoru zasáhla sněhová bouře a JetBlue musela zrušit až čtvrtinu svých letů Nespokojení zákazníci přetížili infolinky a JetBlue začala být vláčena médii Jeden nespokojený zákazník natočil video a umístil ho na YouTube. Média útočila na JetBlue a vinila je, že se nestarají o své zákazníky. JetBlue NEVYUŽILA svůj blog k informování veřejnosti Řešení David Neeleman, CEO, natočil krátké video, kde vše vysvětluje a omlouvá se. Zároveň byla situace využita ke komunikaci „Bill of Rights“. Video shlédlo 280 tis. lidí pouze na YouTube. Média a veřejnost ocenila lidský přístup JetBlue a transparentní jednání (viz Bill of Rights).

8 8 Case study 2 - neúspěch Příklady - 101 Ways to Save Money - Use coupons at the grocery store. - Ask for generic prescriptions instead of brand name. - Always grocery shop with a list. - Quit smoking. - “Don’t be shy about pulling something you like out of the trash.” - Take a shorter shower. - Write letters instead of calling. - Use public transportation. - Buy old furniture at yard sales and refinish it yourself. - Share housing with a friend or family member. - Use low flush toilets or water saving devices in the tank. - Ask your doctor for samples of prescriptions. - Make your own coffee. - Cut the kids hair yourself. Background Northwest Airlines reorganizovala a musela propustit více než 1000 zaměstnanců. Byla vydána 165stránková kniha s informacemi pro propuštěné zaměstnance. Jedna ze stránek byla “101 Ways to Save Money.”

9 9 Kontakty Relative PR & Consultancy, s. r. o. Jeseniova 1151/55, 130 00 Praha 3 Tel.: (+420) 274 003 525 Mob.:(+420) 774 280 831 E-mail: info@relativepr.cz Internet: www.relativepr.czwww.relativepr.cz


Stáhnout ppt "PR a moderní technologie při komunikaci s médii a veřejností."

Podobné prezentace


Reklamy Google