Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Klonování lidí Jan Pajtai C1.A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Klonování lidí Jan Pajtai C1.A."— Transkript prezentace:

1 Klonování lidí Jan Pajtai C1.A

2 O klonování lidí se v současné době pokoušejí přinejmenším tři vědecké týmy. Jeden z nich vede americký lékař Richard Seed, který už počátkem roku 2000 oznámil, že do roka a do dne naklonuje pět set dětí. Zatím se nenarodilo ani jediné a je zřejmé, že se Seed v honbě za pochybnou slávou jen planě vychloubá. Další pokusy probíhají v kanadské firmě Clonaid, kterou založila sekta raeliánů. Prvním z nich byla mořská ježovka, kterou dělením embryí přivedl na svět embryolog Hans Driesch již v roce Roku 1942 se narodil laboratorní potkan, jehož embryo vzniklo z buňky odebrané z dvoubuněčného zárodku.

3 Jak a co se už ve světě naklonovalo???
Zde se jedná o klonování dospělých zvířat (jinak lze provádět klonování na úrovni zygot a embryí). Celý proces je teprve ve stadiu výzkumu a v současné době se zdá, že naráží na některé zásadní problémy související s genetickou podstatou stárnutí. Ovce 23. února 1997 ovce Dolly (výzkum: buňky v Dollyně těle neodpovídají jejímu věku) Kůň 2003 klisna -> klon: klisna Prometea (experiment) 25. února 2005 rodič: kastrovaný kůň Pieraz (světový šampión ve vytvalostním běhu 1994 a 1996) -> klon: hřebec Pieraz-Cryozootech-Stallion (klonování z obchodního hlediska) Pes 3. srpna 2005

4 Jako by nestačilo že je nás na světě hodně…

5 Výhody klonování: Nekonečný zdroj lidské „síly“(armáda,práce atd…)
Možnost zachování inteligentních lidí navěky(novodobý elixír mládí) Zabránění šíření chorob(dokonalý klon imuní vůči všem nemocím)

6 Nevýhody klonování: Zlehčování lidského života
Možnost obnovení otroctví Zneužití ve válkách Špatná identifikace v kriminalitě

7 Zdroje čerpání informací:


Stáhnout ppt "Klonování lidí Jan Pajtai C1.A."

Podobné prezentace


Reklamy Google