Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Legalizace měkkých drog.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Legalizace měkkých drog."— Transkript prezentace:

1 Legalizace měkkých drog.
Proč JO a proč NE? Vypracoval:Roman Šponiar Třída DT.2A

2 Tak začneme Tato prezentace nabízí nestraný pohled na legalizaci marihuany a konopných drog v ČR. Tato prezentace není navádění na konzumaci nebo zneužívaní drog!

3 Proč zrovna téma legalizace?
Tohle téma sem si vybral jako jeden z tématických bodů neoficiálně fungujíci strany SNS. A hlavně proto že je to jedno z témat který čeští politici už dlouho slibují projednat a řešit ho.“Ale skutek utek.“

4 Základní Informace o marihuaně
Hlavní účinnou látkou je THC ( delta-9- tetrahydrocannabinol = tetrahydro-6,6,9-trimethyl-3-pentyl-6H-dibenzo[b,d]pyran-1-ol = C21H30O2) Dělení na dvě základní skupiny 1.marihuana(tráva,zelí) je hašiš(haš,čokoláda) Marihuana domácí produkce se dle oblasti svého původu pohybuje v mezích 2-8% obsahu aktivních látek. Zahraniční pak v rozmezí 6-14% (speciálně upravená až 18 % a ve výjimečných případech i více).

5 Nějaká kladná fakta Legalizace by přinesla možnost zdanění,což by státu přineslo finance na různé aktivity.Třeba na prevenci dětí proti tvrdým drogám. Lidé, kteří stále bojují proti marihuaně, si často ničí zdravý alkoholem a cigaretami. Dát si jednu marihuanovou cigaretu týdně má prokazatelně menší zdravotní dopady než vykouřit deset tabákových cigaret denně. A aktivní kuřáci jich kouří většinou několikanásobně víc. Myslím, že akt legalizace měkkých drog by se neměl odkládat. Stát získá, přehled o trhu s těmito látkami a na počet uživatelů to jistě negativně nezapůsobí. Pozor! Netvrdím, že konopí je 100% neškodné, a bylo by dobré sestavit i seznam objektivních rizik jejího užívání. Nicméně: Nikdo se nikdy smrtelně nepředávkoval marihuanou. Tvrdými drogami, ať už legálním alkoholem, nebo ilegálním heroinem, se lidé smrtelně předávkovávají. Lidé se nestávají fyzicky závislými na konopí.Na nikotinu, nebo ilegální pervitinu, vzniká zcela evidentně velmi těžce léčitelná fyzická závislost.

6 Záporná fakta Cannabis ovlivňuje výrazným způsobem zrání spermií. Při dlouhotrvající konzumaci jsou pravidlem deformace a změny buněčné struktury, tedy "zmrzačené" spermie. Již při požití malého množství THC ustává na 24 hodin tvorba mužského pohlavního hormonu testosteronu. Cannabis má masivní vliv na mozek a je spouštěcím prvkem četných, dosud neprozkoumaných chemických pochodů. Při rozsáhlých klinických testech s marihuanou na opicích druhu Rhesus bylo zjištěno poškození buněk ve všech oblastech mozku, částečně přímo dramatického rozsahu. Některá z těchto poškození způsobí, že tok informací se v mozku výrazně zpomaluje.

7 Věkový graf konzumace

8 Osobní pohled na věc Já osobně jsem pro částečnou dekriminalizaci měkkých drog. Ale pokud splní dané pravidla: 1.Nebude dostupná osobám mladším 18let. 2.Nebude se smět kouřit na veřejných prostranstvích a na společenských akcích. 3.Bude stanoveno maximální množství v osobním držení. 4.Bude prodejná ve speciálních shopech a ne volně na ulici u dealerů. (je to můj osobní pohled na toto téma. Nikomu ho nenutím)

9 internetové zdroje www.legalizace.cz www.kritickemysleni.cz


Stáhnout ppt "Legalizace měkkých drog."

Podobné prezentace


Reklamy Google