Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Filip Metrl a Martin Ulbrich SPŠ Frýdek-Místek

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Filip Metrl a Martin Ulbrich SPŠ Frýdek-Místek"— Transkript prezentace:

1 Filip Metrl a Martin Ulbrich SPŠ Frýdek-Místek
Mořící linka

2 Moření - Moření je technologický postup odstraňování oxidických vrstev povrchu kovů po tepelných úpravách. - Mořící prostředí: Jako mořící roztok v naši lince je použita redukční tavenina, která se skládá z hydrooxidu sodného NaOH a hydridu sodného (NaH) - Linka je konstruována pro moření svitků plechů, drátů, trubek, ale i kusového zboží

3 Technologie moření Moření Oplach Sušení
Svitek drátu Moření Oplach Sušení Oschlý svitek se jeřábem svěsí do van s mořícím roztokem, kde zůstane po dobu čtyř až šesti hodin. Mořící roztok jej zbaví všech nečistot (masnoty, prachu) a povrchových nedostatků (vrstva oxidu železa a nežádoucích legujících prvků). Po moření se svitek ponoří do oplachové lázně (chemicky upravená voda) ve které leží po dobu až 10 hodin. Tento proces se několikrát opakuje a voda se průběžně čistí a filtruje od nečistot (lupeny oxidů, prach) Svitek drátu po výrobě dorazí do mořírny, kde se nechá dokonale oschnout. Sušení je poslední úprava v mořírně, při které je opláchnutý svitek uzavřen v sušící vaně, kde jej ventilátory suší vzduchem o teplotě asi 300°c. Po sušení jde čistý svitek zpět k zákazníkovi.

4 Konstrukce linky Linka je navrhnuta pro montáž na „zelenou louku“. Nemá zapotřebí žádné haly i jeřáb je zabudován do tunelové konstrukce.

5 Konstrukce linky Mimo tunel je umístěna sušící vana, jeřáb a dopravníky materiálů V ocelové konstrukci je umístěn tunel z PP ve kterém jsou vany: 1x HCL 3x Tavenina 3x oplach 1x tavenina 1x oplach

6 Konstrukce linky Mimo ocelovou konstrukci jsou umístěny:
Zásobníky kyseliny, taveniny a vody Ventilátor a absorbér pro čištění odsávané vzdušiny

7 Jeřábová jednotka Je navržena přímo na ocelovou
konstrukci tak, aby byla možnost pohodlného servisu přímo z ochozu.

8 Jeřábová jednotka Pojezd po konstrukci je zajištěn elektromotorem a převodovkou na hnané kolo. Hák je navržen na převážení svitků plechů a drátů. Jednoduše jde sesadit z jeřábu a zavěšen ve vaně.

9 Jeřábová jednotka

10 Jeřábová jednotka

11 Ventilátor Odsávání výparů z tunelu je zajištěno radiálním ventilátorem. Všechny kontaktní součásti jsou z PP a oběžné kolo z nerezi.

12 Ventilátor Ventilátor je poháněn elektromotorem a řemenovým převodem.

13 Ventilátor

14 Ventilátor

15 Demonstrace funkce linky

16 Demonstrace funkce linky

17 Konec Děkujeme za pozornost! Použitý SW: Autodesk inventor 11, 2009
Autocad 2009 Microsoft PowerPoint


Stáhnout ppt "Filip Metrl a Martin Ulbrich SPŠ Frýdek-Místek"

Podobné prezentace


Reklamy Google