Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. Loď, která církví zvána je, dob brázdí oceán. Cíl, jenž jí ukazuje směr, je Boží věčnost zván. Tak pluje, bouří zmítána, úzkostí, nocí, tmou, pochybnost,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. Loď, která církví zvána je, dob brázdí oceán. Cíl, jenž jí ukazuje směr, je Boží věčnost zván. Tak pluje, bouří zmítána, úzkostí, nocí, tmou, pochybnost,"— Transkript prezentace:

1 1. Loď, která církví zvána je, dob brázdí oceán. Cíl, jenž jí ukazuje směr, je Boží věčnost zván. Tak pluje, bouří zmítána, úzkostí, nocí, tmou, pochybnost, naděj střídá se rok po roce, jak jdou. Zda podlehne loď v zápase, se každý plavec ptá, zda jednou k cíli dorazí anebo ztroskotá. Pane buď s námi, Pane, buď s námi, jinak zůstanem na moři s lodí sami, ó, Pane, buď s námi!

2 Pane buď s námi, Pane, buď s námi, jinak zůstanem na moři s lodí sami, ó, Pane, buď s námi!

3 2. Loď, která církví zvána je, svolává mužstvo své. Jedinec ztracený a sám nezvládne moře zlé. Stůj každý tam, kde státi máš, s odvahou ve tváři. Věz tam, kde selže posádka, se plavba nezdaří. A co nás všechny na lodi spojuje v pevný kruh, jenž naději a víru má, je dobrý Boží Duch. Pane buď s námi, Pane, buď s námi, jinak zůstanem na moři s lodí sami, ó, Pane, buď s námi!

4 Pane buď s námi, Pane, buď s námi, jinak zůstanem na moři s lodí sami, ó, Pane, buď s námi!

5 3. Na lodi církví nazvané se nepřestanou ptát: Jak nalezneme správný kurz, kam máme směřovat? Ten radí to, ten jiné zas a řečí mnoho je. Je člověk krátkozraký tvor a cíl se vzdaluje. Však ten, kdo v chytrost nedoufá, se ztiší raději, Bůh jistě ukáže mu směr, dá novou naději.

6 Pane buď s námi, Pane, buď s námi, jinak zůstanem na moři s lodí sami, ó, Pane, buď s námi!


Stáhnout ppt "1. Loď, která církví zvána je, dob brázdí oceán. Cíl, jenž jí ukazuje směr, je Boží věčnost zván. Tak pluje, bouří zmítána, úzkostí, nocí, tmou, pochybnost,"

Podobné prezentace


Reklamy Google