Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 PREDIKCE CASH FLOW PRO PORTFOLIO PROJEKTŮ + OPTIMALIZACE 10. setkání Odborné skupiny pro predikci a optimalizaci projektů, Téma samozřejmě volíme jako.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 PREDIKCE CASH FLOW PRO PORTFOLIO PROJEKTŮ + OPTIMALIZACE 10. setkání Odborné skupiny pro predikci a optimalizaci projektů, Téma samozřejmě volíme jako."— Transkript prezentace:

1 1 PREDIKCE CASH FLOW PRO PORTFOLIO PROJEKTŮ + OPTIMALIZACE 10. setkání Odborné skupiny pro predikci a optimalizaci projektů, Téma samozřejmě volíme jako reakci na blížící se hospodářskou krizi (depresi, recesi) doc. Ing. Jiří Hnilica, Ph.D.: Cash-Flow-at-Risk a simulační přístupy v ekonomickém hodnocení portfolia projektů s využitím softwaru Crystal Ball a OptQuest. RNDr. Jiří Weinberger: Kauzální simulace a optimalizace cash flow, pomocí modulu napsaného nad simulátorem PMF. Využití: pro individuální firmu a její specifické portfolio. Diskuse

2 2 Koexistence firemních projektů (zakázek) v čase Atd.

3 3 PROJEDNÁVANÉ NASMLOUVANÉ BĚŽÍCÍ TUŠENÉ SKONČENÉ TEĎ

4 4 Kontrolní otázka: které časy jsou v danou chvíli náhodné ? TEĎ

5 5 Které platby jsou v danou chvíli náhodné ? TEĎ

6 6 Které další faktory jsou v danou chvíli náhodné ? TEĎ

7 7 Jak se vypořádáme s tím, že některé projekty působí současně? TEĎ

8 8 Projekty jsou fungují paraleln ě v modelovaném č ase, tak jako v realit ě

9 9 Cash flow, 25 opakování

10 10 Cash flow, průměrný průběh

11 11 Cash flow, 25 opakování, histogram

12 12 Kdyby tak všechno mělo Gaussovo rozdělení

13 13 Galtonovo prkno něco napoví, projekt či program je vždy obecnější než obrázek Tady může vzniknout multimodální histogram (jako mezivýsledek i jako celkový výsledek)

14 14 Bohužel ne, i když viníkem není Gauss

15 15 Rizika pod kontrolou? Jen ta skutečnost, co si to dovoluje?

16 16 Nevíme, jak pomoci globálně, ale individuálně ano

17 17 NABÍDKA ZKUŠEBNÍHO VÝPOČTU Funkční vstupní tabulku v MS EXCEL Vám na požádání zašleme a uděláme Vám ukázkový výpočet s daty (třeba i vymyšlenými); tabulka se automaticky zkonvertuje do simulačního modelu v systému Project Management Forecast (PMF) a výsledky lze opět vyexportovat do MS EXCEL.

18 18

19 19 DISKUSE


Stáhnout ppt "1 PREDIKCE CASH FLOW PRO PORTFOLIO PROJEKTŮ + OPTIMALIZACE 10. setkání Odborné skupiny pro predikci a optimalizaci projektů, Téma samozřejmě volíme jako."

Podobné prezentace


Reklamy Google