Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdálený přístup k licencovaným elektronickým informačním zdrojům pomocí terminálového serveru DiS. T. Kopečný, A. Pop, Centrum výpočetní techniky UP v.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdálený přístup k licencovaným elektronickým informačním zdrojům pomocí terminálového serveru DiS. T. Kopečný, A. Pop, Centrum výpočetní techniky UP v."— Transkript prezentace:

1 Vzdálený přístup k licencovaným elektronickým informačním zdrojům pomocí terminálového serveru DiS. T. Kopečný, A. Pop, Centrum výpočetní techniky UP v Olomouci Mgr. J. Potomková, Ph.D., Knihovna LF UP v Olomouci Podpořeno projektem OP VK CZ.1.07/2.2.00/28.0038 „Modernizace výuky klinického rozhodování napříč pediatrickými obory lékařských fakult v síti MEFANET“ a CZ.1.05/3.2.00/12.0225 „Informační zdroje pro medicínu a příbuzné obory“ (MEDINFO).

2 Licencované zdroje UPOL Přístup přes terminálový server CVT Určeno pro učitele LF na klinických pracovištích v rámci počítačové sítě FNOL Stáhnout soubor TS_Database.rdp umístěný na stránkách Knihovny LF -> Terminálový serverTS_Database.rdpKnihovny LF http://www.knihovna.upol.cz/fileadmin/user_upload /LF/IC/TS_Database.rdp Uložit soubor např. na plochu Windows

3 Přihlášení na terminálový server Poklepat na soubor TS_Database.rdp Potvrdit důvěryhodnost terminálového serveru Jako uživatelské jméno použít své portal ID ve tvaru UP\portal_id Jako heslo použít své rodné číslo POZOR! Při změně hesla pro přístup na portál UP (http://portal.upol.cz) se automaticky změní i heslo pro přístup na terminálový server!http://portal.upol.cz

4 Přihlášení na terminálový server Windows 7, 8

5 Po přihlášení


Stáhnout ppt "Vzdálený přístup k licencovaným elektronickým informačním zdrojům pomocí terminálového serveru DiS. T. Kopečný, A. Pop, Centrum výpočetní techniky UP v."

Podobné prezentace


Reklamy Google