Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kulturní evoluce Benjamín Skála. Poučené krysy hryžou šišky od konce, což je na první pohled obtížnější, ale získají tak více semen, než krysy, které.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kulturní evoluce Benjamín Skála. Poučené krysy hryžou šišky od konce, což je na první pohled obtížnější, ale získají tak více semen, než krysy, které."— Transkript prezentace:

1 Kulturní evoluce Benjamín Skála

2

3 Poučené krysy hryžou šišky od konce, což je na první pohled obtížnější, ale získají tak více semen, než krysy, které hryžou šišky od špičky. Tato poučenost se předává od matky na potomky a je známá pouze z Izraele a nověji z Kypru. Kypr je od Izraele poměrně daleko (a přes moře), takže to vypadá, že na tento způsob žraní šišek přišly nezávisle na sobě dvě krysí babičky.

4

5 Defín skákavý Delfíni si při vyhledávání potravy nasazují na hlavu mořské houby, aby si ochránili rostrum před útokem jedovatých nebo pichlavých živočichů, kteří se skrývají na mořském dně. Sponging používají hlavně samice a fylogenetické analýzy (mtDNA) ukázaly, že vznikl jen jednou v historii.

6

7 Syngnathus leptorhynchus Syngnathus typhle Samci i samice dávají přednost větším jedincům opačného pohlaví. Samci upřednostňují neparazitované samice. Samice upřednostňují samce s větším zduřelým váčkem na plůdek. Druh má obrácené role: samice si intenzivněji konkurují o samce a samci jsou více nároční na samice.

8

9

10

11 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Kulturní evoluce Benjamín Skála. Poučené krysy hryžou šišky od konce, což je na první pohled obtížnější, ale získají tak více semen, než krysy, které."

Podobné prezentace


Reklamy Google