Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/"— Transkript prezentace:

1 Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/04.0002
Anglicky v odborných předmětech "Support of teaching technical subjects in English“ Výukový program: Strojírenství Název programu: Odlévání do trvalých forem -postupné lití Vypracoval: Ing. Elena Nová Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Postupné lití

3 Postupné lití Kontinuální lití je metalurgický proces, kdy se roztavený kov nechává tuhnout do polotovarového bloku nebo desky pro následné válcování. Kontinuální lití umožňuje levnou výrobu kovových dílů lepší kvality, díky podstatně nižším nákladům nepřetržité, standardizované výroby a větší kontrole nad celým procesem (pomocí automatizace).

4 Tekutá ocel je z transportní pánve vypouštěna do mezipánve, dále postupuje do krystalizátoru, z kterého vychází nepřetržitě předlitek v plastickém stavu; po ochlazení je dělen (řezáním, pálením) na požadovanou délku. Sekvencí plynulého odlévání se rozumí počet odlitých taveb bez přerušení výrobního pochodu.

5 Postupné lití Kontinuální lití se nejčastěji využívá u oceli, ale také u hliníku a mědi. Podle geometrického uspořádání se rozlišuje plynulé odlévání: Vertikální Horizontální

6 Postupné lití Continuous casting (Tundish and Mold) 1. Ladle 2. Tundish 3. Mold 4. Plasma torch 5. Stopper 6. Straight zone

7 Postupné lití

8 Postupné lití

9 Použitá literatura T-NPjByxellpxIZ4-JMrGZHEGj- XZAc1XXYUAsupzsYnxCmcAX leccos.com/index.php/clanky/plynule- odlevani


Stáhnout ppt "Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/"

Podobné prezentace


Reklamy Google