Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 36.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 36."— Transkript prezentace:

1 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 36

2 Dluhy © Petr Špína 2012 VY_62_INOVACE_A1 – 36

3 Věřitel je… dál Odpověď člověk, který poskytl půjčku. Ručitel je… Odpověď osoba, která se zaručila např. svým majetkem, že dlužník splatí věřiteli dluh.

4 Úrok je… dál Odpověď odměna věřitele za poskytnutí úvěru. Úroková míra je… Odpověď procentní navýšení dlužné částka za určité období.

5 Jistina je… dál Odpověď částka, kterou věřitel poskytl dlužníkovi. Zůstatek je… Odpověď částka, kterou je třeba ještě splatit.

6 Splátka je… dál Odpověď částka, kterou dlužník platí každé úrokovací období. Umořování je… Odpověď snižování zůstatku v průběhu splácení dluhu.

7 Dluhová past je… dál Odpověď situace, kdy dlužník není schopen splácet ani úroky a dluh nekontrolovaně narůstá. Do dluhové pasti se dostávají lidé (nebo státy), kteří si půjčují i na splácení půjček.

8 Hypotéka je… dál Odpověď úvěr, zajištěný nemovitostí dlužníka nebo ručitele. Účelová hypotéka slouží k nákupu bydlení, americkou hypotéku je možno použít na nákup jakéhokoli zboží.

9 Zdroje: [cit. 22-10-2012] pod licencí Creative Commons na www: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Arok http://cs.wikipedia.org/wiki/Hypot%C3%A9ka [cit. 25-04-2012] pod licencí sberatel.com na www: http://www.sberatel.com/mince/dvoukilo


Stáhnout ppt "Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 36."

Podobné prezentace


Reklamy Google