Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stavba RC modelu v měřítku 1:24 ŠKODA 130 RS

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stavba RC modelu v měřítku 1:24 ŠKODA 130 RS"— Transkript prezentace:

1 Stavba RC modelu v měřítku 1:24 ŠKODA 130 RS

2 I. Podvozky pro model ŠKODA 130 RS
1. KYOSHO MINI-Z 2. IWAVER 3. ALSracing M280S 4. Amatérský

3 II. Opracování skořepiny karosérie
2. Dále s malým přesahem vyfrézujeme otvor pro čelní sklo. 1. Za pomoci ruční brusky a sady nástavbových tvarových fréz vyhotovíme ve skořepině s malým přesahem otvory na kola, opracujeme prahy a spoilery. 3. Pokud chceme dosáhnout maketovějšího vzhledu, tak je možno s malým přesahem vyfrézovat všechny požadované otvory. 4. Veškeré tvarové profily a otvory zvětšíme do požadované velikosti pomocí brusného kotouče.

4 II. Opracování skořepiny karosérie
5. Brusným kotoučem ztenčíme a zabrousíme hrany blatníků tak, ať stěna a hrana blatníků nebrání pohybu kol. 6. Pomocí tvarového brusného kotouče přebrousíme vně skořepiny různé nerovnosti a ztenčíme dle potřeby sílu stěny karosérie. 8. Karosérii a další její části důkladně odmastíme (např. acetonem). Pozor! Dbejte bezpečnostních pokynů! 7. Vhodným nástrojem brusky v karosérii dohotovíme veškeré vyřezané otvory.

5 II. Opracování skořepiny karosérie
9. Skořepinu karosérie jemně stříkneme akrylátovou základní barvou tak, aby byly vidět různé nerovnosti povrchu skořepiny. 10. Sekundovým lepidlem přilepíme výztuhu zadní části karosérie. 12. Jehlovým pilníkem dopracujeme tvar veškerých otvorů a profilů karosérie a veškeré hrany začistíme. 11. Po zaschnutí lepidla výztuhu ke karosérii přilaminujeme pomocí skelné tkaniny, epoxidu a štětce.

6 II. Opracování skořepiny karosérie
13. Všechny nerovnosti pečlivě vytmelíme a po řádném zaschnutí celou karosérii jemným brusným papírem do hladka přebrousíme Postup opakujeme, až do odstranění všech nerovností a případných vad. 14. Pomocí modelářského rydla upravíme „rýhy“ kapot a dveří.

7 III. Držáky karosérie 1. Sada držáků pro podvozek KYOSHO, IWAVER
2. Sada držáků pro podvozek ALSracing M280S

8 IV. Uchycení držáků ke karosérii
1. Do předního držáku předvrtáme otvory a karosérii v místě jeho budoucího umístění zabrousíme do rovna 2. Po té obdobně upravíme boční držáky i místo jejich umístění 3. Vnitřní prostor karosérie vyplníme plastelínou a na ni položíme podvozek s držáky, které jsou uchyceny v úchytných bodech podvozku. 4. Množství plastelíny redukujeme dle polohy podvozku tak, aby jsme dosáhli jeho správného ustanovení vůči karosérii.

9 IV. Uchycení držáků ke karosérii
6. Pevnější spojení držáků ke karosérii zabezpečíme pomocí peanu, anebo samosvornou pinzetou. 5. Držáky přichytíme sekundovým lepidlem. 7. Po fixaci všech držáků a vytvrdnutí lepidla opatrně podvozek vyjmeme. 8. Po té vyjmeme i plastelínu.

10 IV. Uchycení držáků ke karosérii
9. Držáky a karosérii přetřeme epoxidovou živicí a připravíme si sklotextilové pásky na jejich přikrytí. 10. Na držáky aplikujeme několik vrstev sklotextilu klasickou tupovací metodou za použití štětce. 11. Po vytvrdnutí epoxidu místa spojení přebrousíme a vnitřek karosérie přestříkáme základní barvou. 12. Na závěr karosérii nasadíme na podvozek a případně dobrousíme otvory na kola tak, aby o karosérii nezadrhávaly.

11 IV. Uchycení držáků ke karosérii
9. Držáky a karosérii přetřeme epoxidovou živicí a připravíme si sklotextilové pásky na jejich přikrytí. 10. Na držáky aplikujeme několik vrstev sklotextilu klasickou tupovací metodou za použití štětce.

12 V. Úprava vzhledu modelu
1. Před barvením předvrtáme do karosérie otvory pro osazení zpětných zrcátek a výfuku. 2. Přestříkáme karosérii základní barvou a po dostatečném zaschnutí aplikujeme na karosérii několik vrstev vrchního nátěru. 3. Po řádném zaschnutí barvy provedeme „zasklení“ oken či nalepení černé fólie na jejich nevyřezané plochy. 4. Dále na karosérii aplikujeme nálepky.

13 V. Úprava vzhledu modelu
5. Na karosérii nalepíme doplňky.

14 VI. Osazení podvozku ALSracing M280S RC výbavou
1. Servo (např. Futaba S3154) 2. Přijímač (např. MZK Penta) 3. Motor (např. řady 180) 4. Servo-saver 5. Elektronický regulátor (např. Robitronic RS 140) 6. Zdroj (např. NiCd AAA články)

15 VII. Fotogalerie

16 Fotografie, karosérie: M. Kumičak Graficky zpracoval: MK MiKy
2007 Začátek Konec


Stáhnout ppt "Stavba RC modelu v měřítku 1:24 ŠKODA 130 RS"

Podobné prezentace


Reklamy Google