Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt Socrates Řecko Španělsko Itálie Petra Laníková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt Socrates Řecko Španělsko Itálie Petra Laníková."— Transkript prezentace:

1 Projekt Socrates Řecko Španělsko Itálie Petra Laníková

2 Řecko Zakynthos, nebo také Zanté, patří mezi největší Jónské ostrovy
Řecko Zakynthos, nebo také Zanté, patří mezi největší Jónské ostrovy. Měří 406 km2. Spolu s ostrovy Kefalonií a Lefkádou tvoří jižní skupinu souostroví na jih od Korfu a jihozápadně od Korintského průlivu, pouhých 16 kilometrů od pobřeží Peloponésu.

3 Kréta Kréta je největší a nejjižnější řecký ostrov ležící ve Středozemním moři. Zkrasovatělé horské masivy ostrova s více než 3 tisíci krápníkových jeskyní, osídlené přes sedm a půl tisíce let, se tyčí do oblačné výše až 2452 m.

4 Santorini Pohádkový ostrov Santorini (řecky Thira), patří mezi perly řeckých ostrovů. Bílé domky, úzké uličky, větrné aleje společně s nádhernými plážemi, to vše přivádí na ostrov každoročně mnoho milionů turistů.

5 Lefkada Lefkada je jedním z Jónských ostrovů ležících u západního pobřeží středního Řecka a Peloponésu. Každý kousek ostrova vypovídá o nesmírné tvůrčí síle a fantazii přírody.

6 Historické památky Kréta

7 Španělsko Španělsko je velkým státem
Španělsko Španělsko je velkým státem. Kulturou, historií, přírodními krásami, spoustou památek všeho druhu, vášnivostí španělské mentality veličinami exaktně měřitelnými.

8 Elephant Historie ostrova si s jeho přírodními podmínkami nikterak nezadá v bouřlivosti a různorodosti. Vedle ojedinělých pozůstatků na římskou kolonizaci je dodnes zřetelný vliv židovské a islámské kultury

9 Magický ostrov Na La Gomeře moře posunulo břehy a eroze formovala hory a rokle. Ostrované na něm dál žijí jako starobylí obyvatelé, pomáhají si tyčemi a bidly, aby ubránili úrodu před erozí

10 Španělské zvířátka

11 Algarské vodopády

12 Itálie

13 Historické město Assisi

14 Historické památky

15 Florencie

16 Pompeje a hlavní město Itálie Řím


Stáhnout ppt "Projekt Socrates Řecko Španělsko Itálie Petra Laníková."

Podobné prezentace


Reklamy Google