Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NOVÝ MIKROKONTROLÉR ALPHA2

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NOVÝ MIKROKONTROLÉR ALPHA2"— Transkript prezentace:

1 NOVÝ MIKROKONTROLÉR ALPHA2
MITSUBISHI ELECTRIC představuje NOVÝ MIKROKONTROLÉR ALPHA2

2 Konfigurace systému Modul rádiem řízeného času (DCF77) Převodní modul teplota/napětí 24VDC Binární vstupy Analogové vstupy (verze s napájením 24V DC) (AL-PCS/WIN-E) PC (AL-232CAB) Sériová komunikace (modem, GSM, uživatelský protokol, HMI, PC, atd.) I/O rozšíření: 4 DC vstupy (včetně 2 HSC) 4 AC vstupy 4 releové výstupy ASI komunikace Display Přídavný displej Paměťová kazeta (AL2-EEPROM-2) 2 analogové výstupy (verze s DC napájením Binární výstupy Pomocí řady rozšiřujících modulů je možno dosáhnout nejrůznějších konfigurací systému.

3 Základní a rozšiřující moduly
Základní jednotky : Volitelné příslušenství :

4 Příslušenství Alpha2 Periférní jednotky Vstupní převodní moduly

5 Shrnutí nových vlastností (oproti stávající α sérii)
Vylepšené základní funkce Kapacita paměti programu se zvýšila více než trojnásobně (200 funkčních bloků, 5 Kbytes) Až čtyři rozšiřující vstupy nebo výstupy mohou být přidány na jednu Alphu Dva 1 kHz rychlé vstupy mohou být připojeny na rozšiřující vstupní modul Rozsah pracovních teplot : -25 to +55°C Rozšířené komunikační funkce Podpora SMS a dálkové údržby systému přes modem (klasický nebo GSM). Otevřený komunikační protokol.

6 Shrnutí nových vlastností (oproti stávající α sérii)
Rozšíření možností displeje Zvětšení (LCD) displeje: 42 x 26 mm (4 řádky x 12 znaků). Podsvícení displeje. Podpora speciálních národních znaků (němčina, francouština a španělština). Vylepšené funkce funkčních bloků spolupracujících s displejem Analogová data mohou být zobrazována formou sloupcového grafu (bar graph) Texty (znaky) mohou být rolovány napříč obrazovkou Analogová data mohou být zobrazována včetně desetinných míst Texty (znaky) na obrazovce mohou blikat. Pomocí víceúrovňového hesla lze chránit data proti přepsání. Jednotlivé obrazovky mohou být měněny pomocí funkčního bloku CONTROL DISPLAY. Lze připojit přídavný displej.

7 Shrnutí nových vlastností (oproti stávající α sérii)
Rozšířené funkce pro práci s analogovými signály Termočlánky nebo snímače Pt-100 mohou připojeny pomocí převodních modulů. Instrukční sada je doplněna o nové funkce pro práci s číselnými údaji. Díky integrovaným PID regulátorům je možné použít AL2 pro řízení teplot. Pro spojité ovládání je možné použít integrované PWM instrukce. Rozšířené časové funkce Podpora rádiem řízeného času DCF77. Nastavování časových funkcí je možné provádět pomocí předprogramovaných funkcí.

8 Shrnutí nových vlastností (oproti stávající α sérii)
Rozšířené softwarové funkce Celkem 15 nových funkčních bloků : SPEED DETECT, PULSE WIDTH MODULATION, RETENTIV ALT, ADDITION, SUBTRACTION, MULTIPLICATION, DIVISION, CALCULATION, SHIFT, ADVANCED DISPLAY, CONTROL DISPLAY, SMS, RANDOM ONESHOT, DELAYED ONESHOT and DELAYED ALTERNATE Signál (merkr), který je aktivní po dobu prvního skenu po zapnutí napájení (inicializace). Systémové bity a nové řídicí bity pro komunikaci. Funkční bloky SET/RESET doplněné pamětí (pro případ výpadku napájení). Zvětšení přesnosti časových bloků DELAY, ONE_SHOT a FLICKER : ms (od 10 do ms) a 1 s (od 0 do 32,767 s). Funkční blok HOUR METER (počítadlo provozních hodin): doplnění o nastavení minut a vteřin (od 1s do 32,767 min 59 s).

9 Shrnutí nových funkcí Alpha2
Nárůst kapacity paměti programu a celkového výkonu Obrovské rozšíření rozsahu pracovních teplot Výrazné zvětšení displeje a rozšíření funkčních vlastností Rozšíření editovacích funkcí ovládaných z čelního panelu a přes klávesy Vytvoření a změny programu lze jednoduše provádět přes nastavovací menu Zpracování signálů z teplotních čidel a IRC čidel Podpora nových časových funkcí Dálková údržba, SMS a funkce Připojení periferních jednotek

10 Nárůst paměťové kapacity a zvýšení výkonu systému
Kapacita paměti programu vzrostla na 200 funkcí (funkčních bloků), tj bajtů I při úplném zaplnění programové paměti (200 bloků) je možné do paměti uložit ještě cca znaků pro textové zprávy na displeji. Při programování není třeba vypočítávat volnou kapacitu paměti, neboť tato je neustále kontrolována a zobrazována v programovacím software VLS. Srovnání programové paměti a kapacity displeje pro různé konkurenční produkty : * Některé z konkurenčních produktů mají další omezení s ohledem na typ a způsob zobrazení dat (hodnot)

11 Rozšíření rozsahu pracovních teplot
Snížení dolní hranice pracovních teplot (-25°C) výrazně rozšiřuje oblast použití AL2. °C Uživatel si může vybrat pro programování jednu ze šesti jazykových mutací (angličtinu, němčinu, francouštinu, italštinu, španělštinu a švédštinu).

12 Výrazné zvětšení velikosti displeje a zvýšení počtu funkčních bloků spolupracujících s displejem
V porovnání se starší sérií Alpha, mají nové modely více než dvakrát větší displej, což umožňuje zobrazovat téměř třikrát větší znaky. Díky tomu je displej čitelný na podstatně větší vzdálenost Vzhledem k tomu, že displej je nyní podsvícen, lze s ním pracovat i v neosvětlených prostorách. Velikost znaků x 2.92 Velikost znaků x 1.97 Displej stávající verze : Displej nové verze AL2:

13 Výrazné rozšíření možnosti prezentace údajů na displeji
V textových zprávách může být použita celá řada speciálních symbolů (vedle 26 standardních alfanumerických znaků a znamének). Texty na displeji lze zobrazovat jako fixní, lze je rolovat nebo nechat problikávat. Na displeji mohou být kromě běžných textových hlášení (motor start, motor stop apod.) zobrazována i různá programová data (stavy časovačů, čítačů, nastavení časových kanálů apod.). Aktuální a přednastavené hodnotylze na obrazovce přímo měnit (přes čelní klávesy). Ochranu dat proti neoprávněnému přepsání lze zajistit pomocí víceúrovňového hesla. Analogové údaje lze zobrazovat mj. jako sloupcový graf (bar graph). Rovněž je možné zobrazovat číselné hodnoty včetně desetinných míst. aktuální čas pevný text TEMP 85.0 C LEVEL 12:23 PUMP D S I F T F E A R R E N T F P K I N D O rolovací oblast MESSAGE sloupcový graf 1: NT KIND O problikávající text Temp desetinné místo

14 Změna zobrazovaných dat (obrazovek) prostřednictvím tabulky
Uživatel si jednoduše může zvolit údaje zobrazované na displeji. Po přiřazení některé klávesy (nebo všech osmi kláves) libovolné obrazovce, lze jednoduše měnit zobrazované údaje – viz. níž uvedený příklad. DISP No.2 12:23 TEMP LEVEL 85.0 C 34 OK key Příklad změny displeje pomocí přiřazení kláves UP key DOWN key ESC key DISP No.3 DISP No.1 MAIN MENU 12:25 DOWN key UP key ESC key TEMP LEVEL 75.0 C 70 ESC key UP key UP key DOWN key DOWN key DISP No.4 DISP No.5 SERVICE PAGE 12:27 PUMP TEMP LEVEL 15.0 C 90

15 Analogové hodnoty (např. z hladinových snímačů, teploměrů apod
Analogové hodnoty (např. z hladinových snímačů, teploměrů apod.) mohou být připojeny na binární vstupy. Základní jednotky napájené 24V DC mohou mít na vstupech připojen binární nebo analogový signál. Analogový vstup má rozsah 0-10V s 20mV rozlišením (0-500), současně může být zapojeno maximálně 8 analogových vstupů. Prostřednictvím výstupů je také možné spojitě ovládat připojená zařízení (např. použitím PWM instrukcí). Tranzistorové výstupy mohou spínatmax.1A, releové výstupy mohou spínat max. 8A Dva ze čtyř rozšiřujících vstupů (AL2-4EX) mohou být použity jako rychlé čítačové vstupy. Analogové vstupy jsou součástí všech verzí AL2 s DC napájením. START SLOW STOP control signal PWM Snímač hladiny 0-10V (0-500) Pt-100) A/D Max 8ch

16 Funkce hodin reálného času
Hodiny reálného času jsou standardní funkcí všech AL2. Údaje o času jsou drženy v paměti po výpadku napájení 20 dnů. Hodiny rozlišují dny v týdnu (lze nastavit „pracovní“ a weekendový režim) Spínací časy lze nastavit podle kalendáře až do roku 2053. Podpora mnoha užitečných funkcí (automatické přepínání letní/zimní čas, editace času z čelního panelu, každodenní kalibrace nastavení atd.). 1000 časových úseků (ON/OFF). Každý časový úsek může být nastaven zcela individuálně nebo pro opakované akce (tj. sepnutí v daném dni nebo daném týdnu). Časové úseky zapnutí a vypnutí je možno jednoduše editovat z čelního panelu klávesami.

17 Dálkový servis a zasílání zpráv
S použitím modemu M20T je možné z AL2 zasílat ové zprávy na libovolné PC nebo SMS zprávy na mobilní telefon. Tyto funkce mohou být použity k informování servisních pracovníků nebo obsluhy o vzniklých poruchách nebo obecně o stavu zařízení.

18 Připojení k periferním jednotkám
Otevřený protokol umožňuje připojení celé řady periferních jednotek . RS-232C Komunikace s periferními jednotkami se děle prostřednictvím linky RS-232C.


Stáhnout ppt "NOVÝ MIKROKONTROLÉR ALPHA2"

Podobné prezentace


Reklamy Google