Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLOVESO - LIKE Aj pro 4.r. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Autorka: Mgr.Daniela Ondrisová Všechny obrázky:klipart Pro animaci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLOVESO - LIKE Aj pro 4.r. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Autorka: Mgr.Daniela Ondrisová Všechny obrázky:klipart Pro animaci."— Transkript prezentace:

1 SLOVESO - LIKE Aj pro 4.r. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Autorka: Mgr.Daniela Ondrisová Všechny obrázky:klipart Pro animaci a změnu snímku klikej VY_22_INOVACE-J-A-14

2 SLOVO MÁ MNOHO VÝZNAMŮ A JEDEN Z NICH ZNAMENÁ MÍT RÁD,LÍBIT SE LIKE SESTAV VĚTY: I like my

3 Podařilo se ti? Zopakuj věty:I like my dog train cat doll car

4 Podívejme se, jak mohou věty vypadat: I like my dog I like my cat. I like my toy. I like it. I like this name. I like this house. I like this colour. I like my sister. I like computer games. I like lego set. I like bananas. Věty můžeme tvořit ve všech osobách, avšak pozor na 3.osobu jednotného čísla: He likes… She likes… It likes… Napište si pár vět ve 3.osobě j.č. do sešitu!

5 Máš rád letní sporty? Znáš tyto sporty? Názvy sportů jsou v češtině podobné.

6 football volleyball basketball tennis table tennis rugby

7 surfing climbing swimming diving/skin diving – bez přístroje/

8 Pomocí nabídky názvů sportů sdělme: I like footbal. I like rugby. I like table tennis. I like tennis. I like basketball. I like volleyball. I like surfing. I like climbing. I like diving. … který sport se nám líbí.…který rádi hrajeme I like playing football. I like playing rugby. I like playing tennis…………………… play = hrát, playing = hraní Věty můžeme tvořit ve všech osobách, avšak pozor na 3.osobu jednotného čísla: He likes… She likes… It likes…


Stáhnout ppt "SLOVESO - LIKE Aj pro 4.r. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Autorka: Mgr.Daniela Ondrisová Všechny obrázky:klipart Pro animaci."

Podobné prezentace


Reklamy Google