Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Introspekce Auto- observace a. Introspekce Proces, ve kterém si subjekt na základě pedagogického dialogu (interakce) uvědomuje své vlastní „mentální fungování“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Introspekce Auto- observace a. Introspekce Proces, ve kterém si subjekt na základě pedagogického dialogu (interakce) uvědomuje své vlastní „mentální fungování“"— Transkript prezentace:

1 Introspekce Auto- observace a

2 Introspekce Proces, ve kterém si subjekt na základě pedagogického dialogu (interakce) uvědomuje své vlastní „mentální fungování“ Uvědomění si mentálního fungování, jeho charakterizování a metodické využití pro proces učení není možné, pokud subjekt odmítá sebereflexi, pozorovat sám sebe a zachovat sám k sobě odstup, aby se mohl lépe poznat. Introspekce je proces, při kterém subjekt (sám nebo veden průvodcem) zkoumá a inventarizuje svoje mentální pole.

3 Cílem introspekce je objasnit vědomé projekty (viz vědomé projekty), jež tušíme v jednotlivých krocích a různých typech evokací (viz evokace), které si subjekt osvojil. Auto-observace je v tomto kontextu synonymem, které více zdůrazňuje práci subjektu na sobě samém. Introspekce a auto-observace

4 Realizace Tvorba power point : Hélène Delvaux. 2007 Pro evropský projekt Co-nai-sens Fotografie : PP. Delvaux Obrázky : klipart http://office.microsoft.com Michèle Giroul z Mezinárodního Institutu Mentální Regulace Anne Moinet, Hélène et Pierre-Paul Delvaux z Initiative et Formation Belgie.


Stáhnout ppt "Introspekce Auto- observace a. Introspekce Proces, ve kterém si subjekt na základě pedagogického dialogu (interakce) uvědomuje své vlastní „mentální fungování“"

Podobné prezentace


Reklamy Google