Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ORIGAMI. Puvod slova origami O jeho vzniku jsou minimalne dvě teorie. První říká že pojem origami byl používán původně pro úřední listiny složené podle.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ORIGAMI. Puvod slova origami O jeho vzniku jsou minimalne dvě teorie. První říká že pojem origami byl používán původně pro úřední listiny složené podle."— Transkript prezentace:

1 ORIGAMI

2 Puvod slova origami O jeho vzniku jsou minimalne dvě teorie. První říká že pojem origami byl používán původně pro úřední listiny složené podle předpisů Druhý že se používal pro rituálnímu skládání pápíru při náboženských obřadech.

3 Děvčátko skládající jeřába největším dokladem toho, co pro Japonce origami znamená, je pomník dětským obětem atomové bomby v Hirošimě - Děvčátko skládající jeřába. Byl vytvořen podle dívenky Sadako, trpící v důsedku ozáření leukémii, která se podle staré japonské legendy snažila poskládat tisíc papírových jeřábů, aby se uzdravila.

4

5 Jak skládat origami Vezmete si čtverec papíru

6 Přehněte papír

7 Vezměte roh papíru a přiložte ho k protilehlému rohu

8

9

10

11

12

13

14

15

16 KONEC


Stáhnout ppt "ORIGAMI. Puvod slova origami O jeho vzniku jsou minimalne dvě teorie. První říká že pojem origami byl používán původně pro úřední listiny složené podle."

Podobné prezentace


Reklamy Google